U suret „Radosti Evrope

Izvor: Studio B, 13.Sep.2011, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U suret „Radosti Evrope"

Dečji kulturni centar Beograda sutra u podne u javnom prostoru ispred svoje zgrade u Takovskoj 8 počinje izradu niza mozaika.

Jedan od mozaika biće izrađen sa motivima „Radosti Evrope" - najznačajnije dečje manifestacije u Srbiji i regionu, čime se ujedno najavljuje ovogodišnja, 42. po redu, međunarodna manifestacija.

Mozaik će raditi srednjoškolci iz Umetničke škole „Tehno-art Beograd", uz stručni nadzor mentora Nataše Kataline, magistra slikarstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Događaj će upotpuniti kratak muzički program, koji će izvesti hor Dečjeg kulturnog centra Beograda, pod dirigentskom palicom Nevene Ivanović. DKCB planira da oslika svih deset stubova ispred zgrade sa motivima umetnosti koji se neguju u ovoj instituciji. Do sada je već završen jedan stub u tehnici mozaika, koji simbolično nosi ime „Muzika".

Dečji kulturni centar Beograda, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda, organizator je 42. susreta dece iz više od 20 zemalja Evrope. Tradicionalna dečja manifestacija „Radost Evrope" održava se u Beogradu od 1. do 5. oktobra.

Tokom pet dana trajanja najveće i najstarije dečje manifestacije u zemlji, vršnjaci iz cele Evrope imaće priliku da se druže i predstave različitim vidovima umetničkog izražavanja -klasična, tradicionalna, džez i savremena igra, drama, muzika i film.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.