U pripremi nova strategija za razvoj grada

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 04.Maj.2010, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pripremi nova strategija za razvoj grada

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić izjavio je da se priprema strategiju razvoja srpske prestonice koja bi trebalo da bude usvojena u ovom mandatu gradske vlasti. On je istakao da se u Beogradu broj stanovnika značajno povećao pa će se strategijom definisati industrijski kompleksi i kompleksi za stanovanje, kao i svi saobraćajni potencijali u prestonici.

- Objektivno, imamo saobraćaj i broj vozila koji daleko prevazilaze naše infrastrukturne kapacitete, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a slično je i sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom, zbog čega smo u obavezi da definišemo strategiju razvoja Beograda - istakao je Antić.

On je podsetio da se gradi most preko Ade Ciganlije, a da na jesen počinje izgradnja mosta Borča - Zemun, koji otvara potencijal razvoja leve obale Dunava, odnosno mogućnost za razvoj takozvanog trećeg Beograda.

- U okviru ove strategije biće razrađena i izgradnja metroa, za koji postoji konsenzus svih političkih struktura i stručnih krugova u gradu i republici. Nema dvomilionskog grada koji može rešiti saobraćajni problem bez izgradnje metroa.  U proceduri je formiranje komisije za njegovu izgradnju, koja će biti sastavljena od predstavnika svih odborničkih grupa i koja će, u naredna dva meseca, Skupštini grada predložiti određena rešenja - naveo je Antić.

Od narednih projekata grad planira da donese strategiju pošumljavanja Beograda, kojom je predviđeno da se u narednih 10 godina u prestonici pošumi između 50.000 i 100.000 hektara površine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.