U drugoj polovini godine 50 novih autobusa

Izvor: Studio B, 24.Jan.2015, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U drugoj polovini godine 50 novih autobusa

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević najavio je da će se u drugoj polovini godine na ulicama prestonice naći 50 novih autobusa Gradskog saobraćajnog preduća „Beograd".

On je, gostujući na televiziji „Pink", istakao da će autobusi biti kupljeni kroz postupak javne nabavke, koja će biti otvorena početkom marta. Tada će, prema njegovim rečima, biti precizirana specifikacija tehničkih i drugih karakteristika za buduća vozila, posle čega će uslediti nabavka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
-Pored ovog programa, koji podrazumeva nabavku autobusa na dizel gorivo i zamenu autobusa u pogonu „Kosmaj", plan je da se centralno jezgro grada obogati autobusima na elektro - pogon, i to iz dva razloga. Oni su izuzeno ekonomični, a sa druge strane ne zagađuju životnu sredinu - ukazao je Milosavljenvić.

On je najavio da će svi novi autobusi biti opremljeni bežičnim internetom, sigurnosnim kamerama i klima uređajima, kao i da je cilj da se i ostala vozila javnog prevoza opreme tim pogodnostima, kako bi se nivo usluge podigao na viši nivo.

Vozila GSP-a, koja će biti zamenjana u drugoj polovini godine stara su i do 15 godina, dok su pojedina prešla i više od milion kilometara. Prema petogodišnjem planu Grada Beograda do kraja ove godine biće nabavljeno novih 50 vozila, dok je do kraja 2019. godine predviđeno da se kupi čak 350 autobusa.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi autobusi stižu u drugoj polovini godine

Izvor: Mondo, 24.Jan.2015

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević najavio je da će se u drugoj polovini godine na ulicama prestonice naći 50 novih autobusa Gradskog saobraćajnog preduća „Beograd”...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..On je istakao da će autobusi biti kupljeni kroz postupak javne nabavke, koja će...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.