U Zemunu performans o zlostavljanju dece

Izvor: S media, 15.Jul.2010, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zemunu performans o zlostavljanju dece



Udruženje "Roditelj", u nedelju, 18. jula, u 18 sati, organizovaće performans pod nazivom "ZVIZ" - zlostavljanje, viktimizacija i zanemarivanje dece - "Zagrli, voli i zaštiti", na Zemunskom keju-Letnja pozornica kod restorana Venecija.


Ta manifestacija je prva u okviru kampanje "Siguran zagrljaj Zemuna" koju Udruženje "Roditelj" realizuje uz podršku Balkanskog Fonda za lokalne inicijative i Odeljenja za internacionalni razvoj Britanske ambasade. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Kako se navodi u saopštenju, cilj kampanje je da podstakne sve institucije u Zemunu koje se bave zaštitom dece od zlostavljanja i zanemarivanja, da se na efikasan način umreže i pruže još efikasniju zaštitu.

Kampanja će imati uticaj i na podizanje svesti gradjana o prepoznavanju zlostavljanja i zanemarivanja dece, ali i o gradjanskoj odgovornosti u slučaju potrebe za reagovanjem.

Predlog za formiranje koordinacionog opštinskog medjusektorskog tela biće podnet u formi gradjanske inicijative sa 3.000 potpisa Skupštini opštine Zemun.

Performans će na specifičan, kreativan i simboličan način predstaviti problem nasilja nad decom i mogućnosti njegovog rešavanja uz poziv svim nadležnim službama ali i gradjanima na pravovremenu i zajedničku reakciju.

Volonteri i volonterke Udruženja "Roditelj" deliće informativne i promotivne materijale, a svi zainteresovani Zemunci tokom narednih meseci svojim potpisom mogu podržati tu inicijativu u prostorijama udruženja, ali i na javnim mestima u Zemunu.

Pokrovitelj manifestacije je opština Zemun.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Kamen temeljac za most Zemun - Borča

Kalanović: Ugovor za izgradnju mosta 15. jula

Sutra polaganje kamena temeljca za most Borča - Zemun

Filmovi „crnog talasa“ Dušana Spasojevića

Počinje "Leto na Gardošu"

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.