U  VMA uloženo 1,8 miliona evra

Izvor: S media, 25.Dec.2009, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U VMA uloženo 1,8 miliona evra

Ministar odbrane Dragan Šutanovac pustio je danas u Vojnomedicinskoj akademiji u rad novu angio-salu, u čije je opremanje uloženo 1,8 miliona evra.

Šutanovac je istakao da je nova sala za interventnu kardiologiju i neurologiju, sa pratećom opremom, prva te vrste u Srbiji i najavio nastavak opremanje VMA savremenim medicinskim aparatima u narednoj godini.

Važno je da vojni i civilni osiguranici imaju najbolje moguće lečenje na VMA, rekao je ministar odbrane podsetivši >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da su tokom godine u civilni sistem zdravstva uključene i vojne bolnice u Nišu i Novom Sadu.

Navodeći da se i te bolnice opremaju novim aparatima, Šutanovac je dodao i da su svi medicinski aparati koji su ove godine kupljeni za VMA ekonomski isplativi.

Prema njegovim rečima, želja Ministarstva odbrane je da naše bolnice budu najrespektabilniji u Srbiji, kao i da napravimo medicinski svetski brend - vojno zdravsto.

Šutanovac je rekao i da je taj brend - vojno zdravstvo iz Srbije, već prepoznat u mirovnim misijama UN u Kongu i Čadu dodajući da postoji i veliko interesovanje za našim učešćem i u drugim mirovnim operacijama UN.

Ministar odbrane je istakao i da se na VMA od ove godine školuju oficiri lekari u čiji obrazovanje se ulažu velika sredstva.

"Očekujemo da će ta generacija kada bude stasala predvoditi naše mirovnjake u svetu i da će podizati kvalitet zdravstva u Srbiji i van naših granica", rekao je on.

Načelnik VMA Miodrag Jevtić je istakao da će zahvaljujući novoj angio-sali biti skraćene liste čekanja za pacijente i da će biti znatno unapredjenjo lečenje.

Nabavkom nove, najsavremenije angio-sale sa dve cevi program dijagnostičkih i terapijskih procedura biće znatno unapredjen, a biće omogućeno i razvijanje programa za lečenje akutnog infrakta srca i mozga.

Znatno će biti unapredjene i mogućnosti za bavljenje naučno- istraživačkim radom a samim tim i za prezentaciju domaćih iskustava u oblasti zbrinjavanja svih vaskularnih oboljenja postupcima intervente radiologije.

Aparati za dijagnostiku i terapiju koji su da sada upotrebljavani spadali su u kategoriju tehnološko zastarelih a često su se i kvarili, što je onemogućavalo precizno i sigurno izvodjenje komplikovanih procedura lečenja.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova angio sala na VMA

Izvor: RTS, 25.Dec.2009

Na Vojnomedicinskoj akademiji ministar odbrane pustio u rad novu angio salu, čije je opremanje koštalo 1,8 miliona evra. Šutanovac je najavio nastavak opremanja VMA savremenim medicinskim aparatima...Ministar odbrane Dragan Šutanovac pustio je u rad novu angio salu na Vojnomedicinskoj akademiji,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.