U Padinskoj skeli problemi tokom kišnih dana

Izvor: Studio B, 24.Jan.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Padinskoj skeli problemi tokom kišnih dana

Žitelji naselja Padinska skela obratili su nam se jer nemaju kišnu kanalizaciju, što im znatno otežava život u vreme padavina.

Kako kažu, počev od 1997. godine, više puta je bilo pokušaja da se ona uradi, pare za taj projekat su dali i sami meštani, ali do dana današnjeg niko je nije završio.

Beograd put vršio je asfaltiranje ulica u naselju Padinska skela. Kako kažu meštani, oni su pri tome podigli nivo puta za 40 santimetara, tako da su dvorišta privatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kuća ostala ispod nivoa puta. S obzirom da nema kišne kanalizaciju i trotoara, kako je to bilo predviđeno, sada, kada padne kiša, a posebno ona jača, život u Padinskoj skeli posebno se komplikuje. Voda sa ulice plavi dvorišta, ili ostaje na asfaltu, tako da je skoro nemoguće proći. Meštane, naravno, najviše boli to što vozila redovno isprskaju njihovu decu dok idu u školu.

Priča o kišnoj kanalizaciji u ovom naselju počela je 1997. godine kada su meštani platili po više o 2000 tada nemačkih maraka stambenoj zadrugi PKB-a za uvođenje fekalne i kišne kanalizacije. Fekalna je urađena, ali ne i kišna. Pre nekoliko godina, zajedničkim snagama opština Palilula i građani Padinske skele sakupili su novac za asfaltiranje ulice, trotoare i kišnu kanalizaciju. Međutim, Beograd put je kako kažu, od svega toga samo asfaltirao 

Iako teritorijalno pripadaju opštini Palilula i gradu Beogradu, meštani Padinske skele tvrde da se osećaju kao građani drugog reda. Kome god da se obrate, kažu, dobiju odgovor da nisu zaduženi za njih. Ističu da se situacija posebno pogoršala kada je raspuštena mesna zajednica Padinska skela, koja je bila najveća MZ na teritoriji Palilule.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.