U Orlovskom naselju dodeljena 24 stana za Rome

Izvor: Studio B, 25.Dec.2014, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Orlovskom naselju dodeljena 24 stana za Rome

Sekretarka za socijalnu zaštitu Jasmina Ivanović danas je u Orlovskom naselju u opštini Zvezdara uručila ključeve stanova za 24 romske porodice iz "kartonskog naselja" u neposrednoj blizini Belvila.

"Radi se o 24 od ukupno 49 porodica koje su se našle na trasi pristupnih saobraćajnica na mostu preko reke Save. Zahvaljujući projektu koji je finansirala Evropska investiciona banka te porodice smo zvanično uselili u dva stambena objekta koja raspolažu stanovima povšine od >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 39,50 do 61,18 metara kvadratnih", izjavila je Ivanović.

Prema njenim rečima, za te porodice su obezbeđeni kuhinjski elementi, ležajevi sa dušecima, šporeti i sve ono što im je potrebno kako bi započeli normalan život.

"Za one koji nemaju lična dokumanta Gradski centar za socijalni rad je pokrenuo proceduru i dobio sredstva za pribavljanje tih dokumenata", naglasila je Ivanović i dodala da će svi oni koji imaju zdravstvene kartone posredstvom Sekretarijata moći da ih prenesu u odgovarajuće Domove zdravlja.

Novi stanovnici Orlovskog naselja će potpisati ugovor sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, što znači da će imati obavezu da plačaju račune sa svim beneficijama i subvencijama koje im stoje na raspolaganju, navela je Ivanović.

Kako je najavila, polovinom naredne godine ostale romske porodice će biti preseljene u Jabučki rit na području opštine Palilula, a u toku je pribavljanje građevinske dozvole za taj projekat koji podrazumeva izgradnju takođe dva stambena objekta.

"Dobila sam stan veličine 39,2 kvadrata. Veoma sam zadovoljna i srećna, ovo za mene predstavlja jedan novi početak", izjavila je vlasnica stana Borka Vasić i dodala da se raduje što će baš u novom stanu proslaviti novogodišnje praznike.

Prema navodima predsednika opštine Zvezdara Edipa Šerifova veliki doprinos za realizaciju projekta dala je Direkcija za građevinsko zemljište koja je, pored toga što je izgradila stanove, omogućila i izradnju igrališta za decu koja će moci da koriste i dosadašnji stanovnici Olovskog naselja.

"Ovaj projekat je urađen pre roka i pravi je model kako grad Beograd treba da rešava pitanje ostalih manjinskih grupa", ocenio je Šerifov.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Dodeljeni stanovi za 24 romske porodice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2014

Sekretarka za socijalnu zaštitu Jasmina Ivanović danas je u Orlovskom naselju u opštini Zvezdara uručila ključeve stanova za 24 romske porodice iz "kartonskog naselja" u neposrednoj blizini Belvila..."Radi se o 24, od ukupno 49 porodica, koje su se našle na trasi pristupnih saobraćajnica na mostu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.