U OŠ Jovan Dučić simuliran požar

Izvor: Glas javnosti, 06.Maj.2010, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U OŠ Jovan Dučić simuliran požar

BEOGRAD - Ministarstva unutrašnjih poslova i obrazovanja, u saradnji sa Ambasadom SAD i agencijom USAID, počela su kampanju posvećenu bezbednosti dece u slučaju požara. U toku kampanje u svim školama u Srbiji biće postavljeni posteri sa uputstvima kako pravilno da postupe u tim slučajevima.

Kampanja je počela u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" na Novom Beogradu, gde je simuliran požar i evakuacija dece, a vatrogasci su izveli i pokaznu vežbu kako iskakati sa viših spratova na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vazdušni jastuk.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je istakao da će deca, ukoliko ovaj program postane sastavni deo nastavnog plana u osnovnim i srednjim školama, razviti svest i mnogo bolje razumeti okolinu u kojoj žive.

On je podsetio da su se ranijih godina deca u školama, preko predvojničke obuke,  upoznavala se sa osnovnim pravilima postupanja u požarima, poplavama, zemljotresima i drugim velikim nesrećama i kako da pomognu sebi i drugima.

- Međutim, odbacivanjem tog prevaziđenog i ideologijom obojenog sistema vrednosti, odbačene su i zaboravljene mnoge dobre i korisne stvari, kojima je samo trebalo dati priliku da se prilagode novom dobu - ocenio je on.

Ambasador SAD u Beogradu Meri Vorlik poručila je učenicima da kroz ovaj projekat treba da nauče kako zaštiti sebe u slučaju prirodnih katastrofa, ali i da o tome razgovaraju sa drugovima i članovima porodice, jer se one ne gledaju samo na televiziji, nego, nažalost, i u stvarnom životu.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Ako izbije požar - samo mirno

Izvor: Blic, 06.Maj.2010

Za nešto manje od četiri minuta, učenici Osnovne škole „Jovan Dučić“ juče su se evakuisali iz zgrade pošto je školsko zvono označilo opasnost od požara. Bez panike, guranja i vike đaci su izašli iz svojih učionica i brzim korakom otišli u dvorište gde su sačekali vatrogasce. Ovom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.