U Maloj Utrini 300 domaćinstava biće priključeno na kanalizacionu mrežu

Izvor: Blic, 03.Feb.2016, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Maloj Utrini 300 domaćinstava biće priključeno na kanalizacionu mrežu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u naselju Mala Utrina u Jajincima, istakavši da sve teče po planu.

Kako je naveo, radovi podrazumevaju postavljanje skoro tri kilometra kanalizacione mreže na koju će biti priključeno oko 300 domaćinstava.

- Ovo je samo prvi korak u programu koji smo definisali i obećanju koje smo dali, a to je da će u roku od osam do deset godina svako domaćinstvo u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ma gde se ono nalazilo imati priključak i na vodovodnu i na kanalizacionu mrežu, jer je neprihvatljivo da u 21. veku građani Beograda to nemaju - rekao je Mali novinarima nakon obilaska radova.

Kako je rekao Grad Beograd se, osim infrastrukture, bavi i drugim stvarima koje su građanima takođe važne poput izgradnje domova zdravlje, škola, vrtića...

Istakavši da saradnja Grada i opštine Voždovac nikad nije bila bolja, on je podsetio da je prošle godine na toj opštini, između ostalog, asfaltirano 19 nekategorisanih puteva.

- Obećanje je da ćemo ove godine uraditi 50, dakle dva i po puta više. To obećanje ćemo naravno ispuniti i nastavićemo tako dokle god asfalt ne dođe do svake kuće ovde na teritoriji Voždovca - rekao je Mali.

On je istakao da će Grad Beograd nastaviti da rešava probleme građana i da se bavi onim što je za njih najbitnije, a to je "asfaltiranje, kanalizacija, vodovod, škole, vrtići..."

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je ponovio da saradnja Grada i te opštine nikad nije bila bolja.

Opština ove godine očekuje radove u iznosu od oko milijardu dinara koje bi trebalo da se finansiraju iz budžeta Grada, rekao je on i dodao da ti radovi podrazumevaju izgradnju vodovodne mreže od osam kilometara na Kragujevačkom putu i nastavak radova na Timočkom putu u Ripnju.

Obilasku radova prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i direktor BVK-a Svetozar Veselinović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DOBRA VEST ZA NASELJE MALA UTRINA U JAJINCIMA: 300 domaćinstava prvi put dobija kanalizaciju

Izvor: Kurir, 03.Feb.2016

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u naselju Mala Utrina u Jajincima, istakavši da sve teče po planu...Kako je naveo, radovi podrazumevaju postavljanje skoro tri kilometra kanalizacione mreže na koju će biti priključeno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.