U Lazarevac stiže 175 miliona dinara

Izvor: Blic, 22.Jul.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Lazarevac stiže 175 miliona dinara

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, tokom ove godine će u opštinu Lazarevac uložiti 175 miliona dinara, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Od tih 175 miliona dinara, precizirao je Vesić, najveći deo otići će na saobraćajnice i na vodovod.

- Beograd put će ove godine u Lazarevac uložiti 56 miliona dinara, što je, s obzirom na budžet tog preduzeća, zaista dobro - rekao je Vesić novinarima i precizirao da je od tih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 56 miliona, 51 milion predviđen je za sanaciju ulica, a radiće se i nekoliko velikih ulica koje se do sada nisu radile.

Kako je rekao gradski menadžer, u toku je rekonstrukcija Ulice Stanislava Sremčevića Crnog u Lazarevcu, koju finansira Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

- U tu ulicu uložićemo 51,3 miliona dinara, a osim toga, opština Lazarevac će, za izgradnju toplifikacione mreže, uložiti svojih 30 miliona dinara - rekao je Vesić.

On je na sastanku sa rukovodstvom opštine istakao da je grad Beograda odlučno nastavlja da podržava opštinu Lazarevac, a to, kako je dodao, najviše zavisi od dve činjenice- koliko ima novca u gradskom budžetu i koliko je rukovodstvo opštine Lazarevac aktivno u predlaganju novih projekata.

Pročitajte još:

- U ovom trenutku pripremamo projekat sanacije svih puteva na teritoriji Beograda, kojima ide gradski prevoz - rekao je Vesić i naglasio da je važno da se taj posao uradi, jer gradski putevi i ulice izgledaju "tragično", kako godinama nisu obnavljani.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić izrazio je zadovoljstvo zbog posete Vesića i rekao da je to još jedan pokazatelj da njegova opština ima punu podršku grada Beograda.

- Prethodne dve godine, imali smo izuzetnu saradnju sa gradom Beogradom i ta saradnja se, na zadovoljstvo svih građana opštine Lazarevac, nastavlja - rekao je Sindjelić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, Nataša Stanisavljević, rekla je da je socijalna politika, koju sprovodi grad Beograd odgovorna, okrenuta ka sugrađanima i ka onima kojima je pomoć najpotrebnija.

- Jedan od većih projekata koji će se u narednom periodu raditi u Lazarevcu je dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju - objasnila je ona i dodala da je u toku izrada studije koja će pokazati da li će se taj dnevni boravak renovirati, ili će biti izgrađen novi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.