U Jajincima otvoren Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju

Izvor: Studio B, 20.Apr.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jajincima otvoren Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju

Beograd je danas u voždovačkom naselju Jajinci dobio još jedan dnevni boravak u kome će svakodnevno boraviti 21 dete sa smetnjama u razvoju.

Zajedno sa zamenikom gradonačelnika Milanom Krkobićem, kompletno adaptiran i opremljen objekat od 90 kvadrata obišli su i roditelji čija će deca ubuduće u njemu i boraviti. Inače, u Beogradu trenutno postoji 13 funkcionalnih dnevnih boravaka kapaciteta za više od 440 korisnika.

- U ovom objektu će svakodnevno boraviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dvadeset mladih ljudi kojima je naša podrška neophodna. Približavamo se idealu da ovakav objekat imamo na svakoj opštini u Beogradu, a pred nama su još i boravci u Sopotu, Surčinu i u Grockoj. Liste čekanja nestaju i sledeći korak je poboljšanje kvaliteta i uslova u postojećim boravcima. Ono što radimo danas jeste veliki korak ne samo za članove njihovih porodica već i za naše društvo u celini, jer učestvujemo u promociji pravih vrednosti - postajemo promoteri u borbi za veća ljudska prava svih osoba koje žive sa smetnjama u razvoju - izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić.

Divna Ilić, rukovodilac Dnevnog boravka u Jajincima, koji se nalazi u Bulevaru JNA 2-4, istakla je da, osim tri moderno opremljene prostorije u kojima će se odvijati radno okupacione terapije, ovaj objekat ima i terasu od oko dvadesetak kvadrata, koja će u narednom periodu biti zastakljena. Kako je rekla, deca će ovde imati i četiri obroka dnevno, a i za njih će biti organizovan prevoz, kao i u drugim dnevnim boravcima.

- Sa decom će svakodnevno raditi defektolog, radni terapeuti i medicinska sestra na preventivi, kao i stručni tim po potrebi koji čine socijalni radnik, psiholog i logoped - kaže Ilićeva.

Ljiljana Dudi, majka devetnaestodišnje Marije, izjavila je da je presrećna što će njena ćerka provoditi vreme baš u ovom boravku.

-Drago mi je što vidim da neko misli i na našu decu. Marija sad završava specijalnu školu i imam puno poverenja da će joj u ovom boravku biti lepo i da će se o njoj brinuti stručnjaci - kaže ova majka.

Među prisutnima su bili član gradskog veća Darko Božić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić, direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Rajko Marin, kao i direktorka Centra za socijalni rad Snežana Stošković.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.