Izvor: DANuBeogradu.rs, 13.Maj.2020, 19:50

U Crnoj Gori uhapšeni vladika Joanikije i sedam sveštenika, u Srbiji osude i zahtevi za njihovo oslobađanje

Loši međusobni odnosi vlasti Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) sinoć (12. maja) kulminirali su hapšenjem vladike Joanikija i sedam sveštenika u Nikšiću. Mitropolija budimljansko-nikšićka je organizovala liturgiju i litije na dan Svetog Vasilija Ostroškog. Crkvenom prazniku je prisustvovao veliki broj građana uprkos merama koja su crnogorske vlasti propisale i zabranile javne skupove. Posle … Članak U Crnoj Gori uhapšeni vladika Joanikije i sedam sveštenika, u Srbiji osude i zahtevi za njihovo oslobađanje se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.

Nastavak na DANuBeogradu.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbijene su žalbe: Vladika Joanikije i osam sveštenika ostaju u pritvoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2020

Oni su uhapšeni zbog litije u Nikšiću na dan Svetog Vasilija Ostroškog...Episkopu Joanikiju i sveštenicima određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sinoćnje litije u tom gradu...Sve žalbe advokata povodom određivanja pritvora episkopu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DANuBeogradu.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DANuBeogradu.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.