Tuklo 20 batinaša

Izvor: Glas javnosti, 26.Dec.2009, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuklo 20 batinaša

Beogradski investitor Zoran Trifunović i još jedna osoba uhapšeni su zbog sumnje da su u četvrtak organizovali prebijanje porodice Kostovski u ulici Stanka Vraza 38 na Zvezdari, saznaje Glas. Trifunoviću je određen 48-časovni pritvor, posle čega će biti izveden pred istražnog sudiju. Policija intenzivno traga za čak 20 izgrednika za koje se pretpostavlja da su učestvovali u napadu.

Ugovor na sudu

Menka Kostovski objašnjava da su godinu dana živeli na Mirijevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kao podstanari i da im je Trifunović platio stanarinu.

- Kako se poslednjih šest meseci nije javljao, a para za kiriju nismo imali, vratili smo se u porodičnu kuću, jer ništa iz ugovora nije ispoštovao - kaže Menka.

Ona dodaje da se odjednom pojavljuje firma „Sava invest“, čiji je direktor Trifunović, i ispada da su oni s tim preduzećem potpisali ugovor.

- Međutim, to nije tačno. Pojavljuju se i tri, četiri ugovora sa našim potpisima, koji su, naravno, falsifikovani. Trifunović je nas imenovao za investitore, iako smo ranije potpisanim ugovorom bili suinvestitori. Proces raskidanja ugovora sa Trifunovićem trebalo bi uskoro da se i sudski okonča - objašnjava Menka.

Dan posle incidenta, porodica Kostovski pokušava da ukloni srču, kako bi imali gde da spavaju. Posle napada i dalje su u šoku, ali i u strahu da bi batinaši mogli da se vrate. Nataša Kostovski, ćerka pretučenog Koče priča kako je, vraćivši se s posla pronašla pretučenog oca pored kapije.

- Zatekla sam tatu kako u polusvesnom stanju leži pored kapije. Bio je polumrtav, nije me prepoznao, niti je znao gde se nalazi. Pretnje su počele još pre dve godine, ali je poslednjih osam meseci postalo nepodnošljivo - kaže Nataša.

Grupa maskiranih napadača upala je u porodičnu kuću Kostovskih u četvrtak oko 16.30 sati.

- NJih 30 upali su na vrata, naoružani macolama i drugim alatom. Na glavi su imali fantomke. Vikala sam „ubiše me, ubiše me, upomoć“. Rekli su mi „još jednom pisni i gotova si“. Tada su me gurnuli i pala sam na pločice, ščepali su me za kosu i zaključali u kupatilu. Glavu su mi gurali u kadu i u ve-ce šolju. Sve je grmelo, činilo mi se kao da se Beograd ruši, kaže za Glas Menka Kostovski.

Menkinog supruga Koču grupa napadača pretukla je na ulici. Nesrećni čovek zadobio je potres mozga, polomljena su mu rebra, a ima i povrede unutrašnjih organa, odnosno bubrega. Lekari iz Urgentnog centra oko ponoći su povređenog Koču pustili na kućno lečenje.

- Gazili su me i udarali, ne znam više čime. Čuvari, koje je navodno Trifunović unajmio da čuvaju plac, rekli su mi pre nekoliko dana „Kočo, sprema ti se nešto strašno, napad na vas, ne izlazite iz kuće“.

Kostovski pretpostavljaju da iza napada stoji investitor Zoran Trifunović, direktor preduzeća „Sava invest“, s kojim su 2008. godine potpisali ugovor o ustupanju placa za izgradnju stambene zgrade.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.