Tropske vrućine

Izvor: Studio B, 19.Jun.2013, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tropske vrućine

U Beogradu su u 12 sati izmerena 32 stepena, dok je subjektivni osećaj za stepen viši.

Izuzetno toplo, sa temperaturama koje će do kraja nedelje dostizati i 37 stepeni, zadržaće se prema najavama meteorologa do vikenda, kada nas očekuje blago zahlađenje.

Zbog velikih vrućina ekipe Hitne pomoći od jutros su intervenisale 53 puta, od čega je skoro polovina bila na javnom mestu. Lekari kažu da se u najvećem broju slučajeva radi o kolapsima, zbog čega savetuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno oblačenje, unošenje dovoljno tečnosti u organizam i lagana ishrana.

Podsećamo da je beogradski vodovod na tri punkta u gradu-Trgu Republike, Slaviji i Zelenom vencu postavio cisterne sa vodom za piće.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Kako preživeti vrućine?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2013

Posle dosadnih kišnih dana, okupirala nas je tropska vrelina, a meteorolozi blago osveženje najavljuju tek za vikend. Lekari savetuju da se sunce izbegava u najtoplijem delu dana, zatim adekvatno oblačenje, unošenje dovoljno tečnosti u organizam, laganu ishranu i šetnje u jutarnjim ili večernjim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.