Trka uz Avalski toranj

Izvor: Studio B, 26.Maj.2013, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka uz Avalski toranj

Danas je održana četvrta trka uz stepenice Avalskog toranja, u kojoj su pobedili Marija Stambolić i Milan Todorović.

Trku su organizovali Sportsko-humanitarna organizacija „Belgrade Road Runners" i Atletski savez Beograda. Takmičari su trčali od prizemlja do vidikovca (575 stepenika, 123 metara visinske razlike). U trci je učestvovalo oko 50 takmičara u tri konkurencije (muška, ženska i veterani).

Marija Stambolić, atletičarka OAK „Beograd", uz avalski >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << toranj se popela za manje od četiri minuta (3:59,17), drugo mesto osvojila je Jovana Terzić (4:18,77), a treće Sanela Stojić (4:31,37). U muškoj konkurencije najbrži je bio Milan Todorović, atletičar OAK „Beograd" (3,36,43), drugo mesto zauzeo je prošlogodišnji pobednik Miloš Dajević (3:39,74), a treće mesto pripalo je Milošu Krstiću (3:44,86). Među veteranima najbolji je bio Ljubiša Radišić (4:04,52).

Pokrovitelji trke su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i Asocijacija „Sport za sve". Takmičenje se održava u okviru manifestacije „Kule Beograda", u kojoj se atletičari i rekreativci nadmeću u brzom trčanju uz stepeništa najvećih poslovnih zgrada. Ideja da se ovakve trke organizuju u srpskoj prestonici potekla je od dugogodišnjeg urednika „Studija B" Đoka Vještice.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Do vrha Avalskog tornja za manje od četiri minute

Izvor: Danas, 26.Maj.2013

Marija Stambolić i Milan Todorović pobednici su četvrte trke uz stepenice Avalskog toranja održane juče u organizaciji Sportskoľhumanitarne organizacije "Belgrade Road Runners " i Atletskog saveza Beograda. Takmičari su trčali od prizemlja do vidikovca, odnosno 575 stepenik. U trci je učestvovalo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.