Izvor: Blic, 12.Apr.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf petogodišnjeg rekordera

S osmehom poput pravog šampiona, petogodišnji Đorđe Simonović protrčao je prvi kroz cilj finalne trke Dečjeg Jaffa maratona koji je po 16. put održan juče u Beogradskom zoološkom vrtu.



– Pobedio sam, jupi, bile su prve reči dečkića kojeg su skandiranjem dočekali roditelji i vaspitačica iz vrtića „Naša radost" sa Novog Beograda u kojem je Đorđe pobedio u predtakmičenju i tako se plasirao u jučerašnje polufinale.

Krug dug 230 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << metara oko prostora u kojem je slon mirno klopao Đorđe je u plufinalnoj trci pretrčao za 41 sekundu, što ga nije svrstavalo među favorite za finale. Ispostavilo se da je to bilo tek zagrevanje jer je u glavnoj trci Đorđe popravio svoj rezultat za pet sekundi i tako postavio jedan od najboljih rezultata u istoriji održavanja Dečjeg Jaffa maratona.

– Ove godine je preko 150 klinaca trčalo kvalifikacije za Dečji Jaffa maraton po beogradskim vrtićima i nadamo se da će za većinu od njih ti momenti predstavljati inicijalnu kapislu za bavljenje sportom nadalje u životu. Od kada smo pre 16 godina prvi put organizovali Dečji Jaffa maraton, sve do sada je preko 200.000 dece trčalo u okviru naše akcije – rekao je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Opštu graju posle završetka trke u kojoj su glasniji bili roditelji nego deca prekinuo je glumac Boda Ninković koji je sa improvizovane pozornice pozvao tri najbrža i najsporijeg klinca kako bi im uručio nagrade. Ove godine je titulu puža Dečjeg Jaffa maratona poneo klinac koji je poslednji prošao kroz cilj, ali je baš zbog toga dobio slatke Jaffa nagrade.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dečji maraton u Zoo-vrtu

Izvor: Kurir, 12.Apr.2009

BEOGRAD - Dečji maraton, koji tradicionalno najavljuje veliki Beogradski maraton, održan je juče u Zoološkom vrtu, a u trci oko slonare, na stazi dugoj 230 metara, učestvovalo je više od 150 dece iz beogradskih vrtića. Najuspešniji su nagrađeni slatkim paketima sponzora, peharima i medaljama. Pobednik...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.