Izvor: Glas javnosti, 19.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri meseca bez vode

Od kada su počele paklene vrućine, u barajevskom mestu Stražarija, u pojedinim ulicama, već tri meseca svakodnevno nestaje voda. Za stanovnike ovog mesta ne stižu ni cisterne, radi najosnovnijih potreba.

 - Vode nemamo po ceo dan, već tri meseca. Ranije su puštali vodu bar noću sat vremena, između 2 i 3 časa, ali sada ni u to doba ne stiže. Morao sam da se budim u 2 ujutru da bih se istuširao. Tada iskoristim priliku i mašinu da upalim. Ona pere dok ima vode. Kada opet nestane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ja je isključim, pa kada dođe upalim i sve tako dok ne opere veš - rekao nam je Žarko Tantar iz Stražarije.

 Kako je Žarko rekao, u ovom mestu vode ima tamo gde su postavljene nove cevi, a u delu sa starim instalacijama nema ni kapi.

 - Nikada nisam pio beogradsku vodu. Čim nema vode, cevi zarđaju, voda je prljava i nije pitka i zato moram da pijem kupovnu. Bezobrazno je što nam bar ne pošalju cisternu da imamo vodu za osnovne potrebe. Dok traju izbori, obećavaju nam kule i gradove, a čim se završe nikom ništa, kao da smo mašina za glasanje. Bar da hoće, pored tolikih obećanja, makar cevi da nam zamene, da bismo i mi imali vodu.

KAKO BEZ VODE, TAKO I BEZ STRUJE

 - Struja nam je takođe veoma slaba. Čim padne kiša i malo zagrmi, nama odmah struje nestane. Opet je problem samo u pojedinim delovima Stražarije. Sličan slučaj kao sa vodom, samo što vodu nemamo uopšte - dodao je Žarko Tantar.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.