Tri dana tanga u Beogradu

Izvor: Blic, 14.Okt.2015, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri dana tanga u Beogradu

Internacionalni festival argentinskog tanga "Tangira me", posvećen stvaralaštvu dece i mladih, biće održan u Beogradu od 16. do 18. oktobra.

Kako su najavili organizatori, festival je namenjen ljudima svih generacija koji žele da se kroz muziku, ples i predavanja upoznaju sa kulturom tanga, starom više od 130 godina.

Za njih će na otvataanju festivala biti organizovana multimedijalna prezentacija argentinskog tanga, u petak od 19.30 časova u velikoj sali Studentskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kulturnog centra.

- Tango je globalni fenomen - svetski jezik tela. Iako atraktivan kao scenska umetnost, on je, na prvom mestu društveni ples, a njegova filozofija od nas traži da budemo osećajna ljudska bića. A kada osećamo, više nismo sami. Postajemo jedno sa svetom oko nas. Počinjemo da delimo, da saosećamo. Tangira nas - rekao je predsednik Instituta Tango Natural u Beogradu Darko Dožić.

Kao verovatno najveća tango organizacija van Buenos Airesa, Institut Tango Natural organizovao je veliki broj programa koji su tu kulturu približili hiljadama ljudi u Srbiji i regionu.

Po broju osnovaca, srednjoškolaca i studenata uključenih u te programe, ova organizacija je lider u Evropi, što Beograd stavlja na mesto jedne od najprivlačnijih svetskih tango destinacija.

Festival "Tangira me" organizuje Institut Tango Naural pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije, u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom i Teatrom 78.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tri dana tanga u Beogradu

Izvor: Beta Video, 15.Okt.2015, 14:12

BEOGRAD - Internacionalni festival argentinskog tanga "Tangira me", posvećen stvaralaštvu dece i mladih, biće održan u Beogradu od 16. do 18. oktobra. Poslednje pripreme za festival u Institutu „Tango natural. (pokrivalica)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.