Izvor: Politika, 06.Nov.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramvaji kreću od decembra

U sklopu zamene tramvajskih šina u Bulevaru vojvode Mišića biće popravljen i deo mosta „Gazela”. – Rok sigurno neće biti probijen, tvrdi Branko Smiljanić, zamenik gradskog sekretara za saobraćaj

Tramvaji će ponovo saobraćati Bulevarom vojvode Mišića početkom decembra. Do tada bi, prema najavama, trebalo da bude završena zamena šina na deonici od restorana „Gospodarska mehana” do Mostarske petlje.

Najveći deo posla već je obavljen jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su radnici austrijskog preduzeća „Svitevski” iskoristili lepo vreme i postavili novu tramvajsku prugu na skoro svim delovima gradilišta. Ostalo im je samo da zamene šine ispod mosta „Gazela” čiji će delovi ovih dana takođe biti obnavljani.

Branko Smiljanić, zamenik gradskog sekretara za saobraćaj, kaže da će radovi na najdužem beogradskom prelazu preko Save početi mnogo ranije nego što se očekuje.

– Moraćemo već ovog meseca da popravimo deo mosta ispod koga prolaze šine jer ne želimo da kasnije, kada počne obimno preuređenje „Gazele”, pravimo dodatne gužve na ulicama. Zbog toga smo se dogovorili sa „Putevima Srbije” da mi sada obavimo manji deo posla, a da oni urade ostatak kada se stvore uslovi za temeljnu popravku mosta – objašnjava Smiljanić i napominje da će majstori, tek kada budu završili ove radove, postaviti 200 metara šina ispod ćuprije, na Mostarskoj petlji.

On ističe da će kompletan posao u Bulevaru vojvode Mišića, uključujući i raskrsnicu Savske i Drinske ulice, biti završen u naredne tri ili četiri nedelje.

– Rok sigurno neće biti probijen. Već smo asfaltirali najveći deo ulice kojom prolaze tramvaji, a u toku je popločavanje trotoara, tako da će strana Bulevara koja se nalazi preko puta sajma uskoro dobiti novi i lepši izgled – zaključuje Smiljanić.

Kada budu zamenjene tramvajske šine ovom saobraćajnicom brže će se kretati ne samo tramvaji već i automobili, jer su ekipe „Beograd puta” postavile koordinacioni kabl koji će služiti za takozvano inteligentno upravljanje saobraćajem. To znači da ća ubuduće na semaforima u ovoj ulici duže trajati zeleno svetlo, što će ubrzati protok vozila koja se kreću iz pravca Čukarice prema centru.

Za obnovu šina u Bulevaru vojvode Mišića iz gradske kase i kredita Evropske investicione banke u sklopu projekta „Obnova infrastrukture Beograda” izdvojeno je oko 470 miliona dinara. U Sekretarijatu sa saobraćaj podsećaju da je dosad obnovljen veliki deo tramvajske pruge u glavnom gradu, ali tvrde da im tek predstoji obiman posao u Požeškoj i Karađorđevoj ulici koji bi mogao da počne već na proleće. Posle toga će, kako očekuju, tramvaji moći da idu znatno brže sve od Novog Beograda pa do Banovog brda.

-----------------------------------------------------------

Izmene saobraćaja zbog radova

Zbog popravke tramvajske pruge i kontaktne mreže u Bulevaru vojvode Mišića do 16. novembra biće izmenjen režim saobraćaja na raskrsnici ove saobraćajnice i Ulice Koste Glavinića, saopštio je Beoinfo. U tom periodu saobraćaj će funkcionisati u po jednoj traci u oba smera. Vozila javnog gradskog prevoza kretaće se neizmenjenom trasom, a na vozače se apeluje da koriste alternativne pravce.

N. Miković

[objavljeno: 06/11/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.