Tradicionalna manifestacija u Prihvatilištu za decu: Igrama bez granica, lovom na blago, druženjem obeležen Međunarodni dan porodice

Izvor: BKTV News, 15.Maj.2018, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicionalna manifestacija u Prihvatilištu za decu: Igrama bez granica, lovom na blago, druženjem obeležen Međunarodni dan porodice

U Prihvatilištu za decu je povodom Međunarodno dana porodice održana tradicionalna manifestacija u okviru koje su najmlađi mogli da uživaju u brojnim radionicama i bogatom kulturno- umetničkom programu.

Posebno oduševljenje mališana izazvale su "Igre bez granica", ali i "Lov na blago" u kom su učestvovali svi posetioci, odnosno deca iz drugih domova i institucija sistema socijalne zaštite, kao i osnovnih i srednjih škola, udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa smetnjama u razvoju, klubovi za odrasla i stara lica, drugari iz beogradskih osnovnih i srednjih škola i obdaništa, studenti FON-a, kao i predstavnici vojske Republike Srbije, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske Akademije, Vatrogasne brigade, Hitne pomoći, Zavoda za bolesti zavisnosti.

FOTO: Beoinfo

Predstavnici javnih službi grada Beograda na manifestaciju su došli u svojim prepoznatljivim vozilima i automobilima te su, na taj način, široj javnosti predstavili svoj poziv i delatnost.

Povodom Međunarodnog dana porodice, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu istakla da Grad Beograd u sklopu delatnosti Sekretarijata ruža podršku očuvanju porodice, naročito porodice koja se, usled negativnih socijalnih indikacija, nalazi u riziku.

"Ovo je veoma važna godina za Prihvatilište za decu, jer će ustanova posle skoro 20 godina biti preseljena u novi prostor od 1.700 kvadratnih metara u Ulici Živka Davidovića. Novi prostor će biti znatno većeg kapaciteta, čime će se obezbediti uslovi za kvalitetniji rad zaposlenih u ustanovi i naravno neuporedivo bolji uslovi za boravak korisnika",  istakla je Stanisavljević i najavila otvaranje nove zgrade u septembru.

Ona je dodala da će Grad nastojati da i dalje na najadekvatniji način odgovora na potrebe dece i mladih iz ovih osetljivih kategorija.

FOTO: Beoinfo

"Upravo je naša odgovornost da pružimo podršku deci bez roditeljskog staranja kao i porodicama koje su socijalno ugrožene kroz razvoj sistema obrazovanja, zdravlja, pravosuđa, socijalne zaštite i zaštite od nasilja", istakla je resorna sekratarka.

Ona se zahvalila Ministarstvu unutrašnjih poslova i svim gradskim službama koje su danas podržale ovaj događaj, kao i svima koji rade u Prihvatilištu.

Ove godine manifestaciju su, svojim prisustvom, podržali i brojne ličnosti iz javnog života: Tamara Aleksić, Tanja Peternek, Vesna Mandić, Nada Macanković, Petar Benčina, Marko Mandić, Andrija Kuzmanović, Anja Alač, Gordan Kičić.

Događaju je prisusvovala rukovodilac Prihvatilišta za decu Danijela Stajković i glumica Tamara Aleksić.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.