Tokom noći umeren i jak sneg. Oprez u vožnji

Izvor: Studio B, 05.Jan.2015, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom noći umeren i jak sneg. Oprez u vožnji

Na području Beograda, sneg je počeo da pada nešto pre 19 časova. U AMSS-u savetuju punu opreznost u vožnji.

U Hidrometeorološkom zavodu za Studio B kažu da će tokom noći padati umeren i jak sneg, a pred jutro znatno slabije. Već se formirao snežni pokrivač u prestonici, a očekuje se da će do jutra biti između 5 i 7 centimetara.

Minimalna temperatura tokom noći biće -2 stepena.

Na Badnji dan, u Hidrometeorološkom zavodu kažu očekuje nas oblačno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vreme, uz mogućnost slabog snega, a poslepodne razvedravanje, a na Božić znatno hladnije vreme. 

Ekipe Beograd puta spremno dočekuju i ovaj sneg i već su počeli da čiste beogradske ulice. 

 

Oprez u vožnji zbog snega, obavezna zimska oprema

 

U Srbiji večeras sneg pada slabijeg do umerenog intenziteta u zapadnim i centralnim krajevima zemlje, Sremu, na području Ivanjice i Sjenice, kao i u Beogradu, kažu u Auto-moto savezu Srbije (AMS S).

S obzirom da se sneg otapa, u AMS S kažu za Tanjug da on ne stvara probleme na putevima, ali upozoravaju da se tokom noći očekuje pad temperature, te da može doći do pojave poledice na putevima.

"Zato savetujemo punu opreznost u vožnji, a zimska oprema je obavezna", navode u AMS S. Upozoravaju da pojačan vetar stvara problem na prilazu Kopaoniku, zbog čega apeluju na vožače koje putuju na tu planinu da koriste prilaz sa zapadne strane, preko Jošaničke banje. 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.