Test opterećenja Gazele tokom narednog vikenda

Izvor: Politika, 07.Avg.2012, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Test opterećenja Gazele tokom narednog vikenda

BEOGRAD  - Javno preduzeće Putevi Srbije najavilo je danas da će narednog vikenda u noći između subote i nedelje biti obavljen drugi deo testa opterećenja na čeličnoj konstrukciji mosta Gazela.

Tokom testa opterećenja, koji će se odvijati od 22.00 u subotu do 12.00 sati u nedelju, za saobraćaj će biti u celini zatvoren most Gazela, u oba smera, pravac Šid - Niš i pravac Niš - Šid.

U tom periodu sva vozila tranzitnog saobraćaja u smeru Šid - Niš mogu se na >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Dobanovačkoj petlji prebaciti na Obilaznicu oko Beograda i ići do petlje Bubanj potok gde će se uključiti na autoput prema Nišu, a isti alternativa je predviđena i za vozila iz suprotnog smera.

Ovaj putni pravac je već predviđen kao obavezan za tranzitni saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tona.

Saobraćaj tranzitnih vozila koja dođu autoputem do mosta Gazela biće takođe izmenjen.

Sa autoputa ispred Beogradske arene na prvoj petlji vozilo će preko izlazne rampe ući u ulicu Španskih boraca i dalje ulicom Đorđa Stanojevića, pored tržnog centra Delta siti do ulice Jurija Gagarina i Mosta na Adi.

Nakon prelaska mosta, na prvom isključenju ulazi u Radničku ulicu i potom u Kirovljevu preko rampe prema Banovom Brdu, i zatim u ulicama Visoka, Paštrovićeva i nazad u Radničku i Bulevarom Vojvode Mišića do Mostarske petlje, gde se uključuju na autoput u pravcu Niša.

Vozila iz pravca Niša će kod Mostarske petlje ući u Bulevar Vojvode Mišića kojom će se iza Beogradskog sajma popeti rampom na most na Adi.

Po prelasku mosta izaći će u ulicu Jurija Gagarina, potom pored Delta sitija i ulicama Đorđa Stanojevića i Španskih boraca do saobraćajne petlje Arena gde se uključuju na autoput u pravcu Šida.

Vođenje saobraćaja na svim skretanjima biće obeleženo posebnim saobraćajnim znacima na kojima će jasno biti obeležena oznaka Šid i Niš.

Kada je reč o lokalnom gradskom putničkom saobraćaju, na raspolaganju će biti Brankov most, Stari savski most i novi most na Adi.

Iz ovog preduzeća apeluju na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja postojećim uslovima.

Sve dodatne informacije o izmenama režima saobraćaja na mostu Gazela mogu se pronaći na Internet adresi www.putevi-srbije.rs.

Tanjug

objavljeno: 07.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.