Tereni kao na US Openu

Izvor: Blic, 11.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereni kao na US Openu

Novak Đoković je poklonio sporstkom centru "Olimp" na Zvezdari dve brze teniske podloge. Ovaj poklon Opštini Zvezdara juče je uručio Novakov otac, Srđan Đoković, a novi tereni bi trebalo da budu otvoreni u maju sledeće godine.



Novak Đoković je ove podloge dobio od slovenačko-italijanske firme „Casali”, a na njima je nedavno u „Beogradskoj areni" odigran Dejvis kup meč između Srbije i Australije. Uz to, Novak je upravo na "Olimpu" pre osam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godina "odradio" svoje prve treninge.

Jedna od podloga je identična onoj koja pokriva terene u Indijan Velsu, a druga na US Openu. U opštini Zvezdara kažu da će treći reket sveta najverovatnije doći da odigra prvi meč na njima kada budu postavljene. Otvaranje novih teniskih terena se očekuje 22. maja, dan posle Novakovog rođendana.

- Novak je hteo da pokloni podloge Gradu i to je na ovaj način i uradio. Sportski centar "Olimp" ima rajsku poziciju, a, osim toga, hteli smo da pomognemo ljudima koji žele da idu napred. Nadam se da je ovo početak lepe saradnje - rekao je Srđan Đoković, prilikom uručenja poklona.

I pre nego što su saznali da će dobiti teniske podloge na poklon u Opštini Zvezdara su rešili da jedan, od devet terena na "Olimpu", daju da na njemu besplatno treniraju mladi talenti.

- Naša ideja je bla da jedan teren damo talentovanoj deci da na njemu vežbaju, ali ćemo verovatno prihvatiti Đokovićev predlog da im damo oba nekoliko sati dnevno, a da se ostalo vreme naplaćuje - rekao je Milan Popović, predsednik GO Zvezdara, napominjući da je pre samo godinu dana "Olimp" bilo mračno leglo narkomana, njihovih dilera i pasa lutalica.

Uskoro klizalište

I ove zime će rukometni tereni Soprtskog centra "Olimp" biti pretvoreni u klizalište koje bi trebalo da počne da radi do kraja godine. Kao i svake godine, za školarce će tokom raspusta biti organizovane razne besplatne škole.

Ništa od teniskog centra

Srđan Đoković je rekao da od izgradnje teniskog centra koji je prošle godine najavio najverovatnije neće biti ništa jer nisu uspeli da kupe gradsko građevinsko zemljište na Novom Beogradu. Prema projektu teniski centar bi imao 20 terena i još jedan centralni sa 5.000 sedišta pod staklenim krovom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.