„Taš“ se otvara u utorak, 15. maja

Izvor: Blic, 11.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Taš“ se otvara u utorak, 15. maja

Većina gradskih bazena završila je pripreme za predstojeću kupališnu sezonu koja će početi oko 1. juna, a ukoliko bude sunčano i toplo možda i ranije. Otvoreni bazen u Sportskom centru „Tašmajdan" primiće prve kupače već u utorak, 15. maja.

Proteklih meseci većina bazena u gradu je renovrana. Uglavnom su menjani filteri i uvođeni novi sadržaji. Tako su radovi na i oko bazena na Košutnjaku, koji su trajali od prošle sezone, uglavnom završeni. Od ove godine biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizovano i noćno kupanje, koga do sada nije bilo na ovom bazenu. Iz SC „Košutnjak" kažu da će kupališna sezona početi 1. juna, ali su spremni, ako temperatura bude visoka, da prorade već 25. maja.

U SC „11. april" planirali su početak sezone uporedo sa završetkom školske godine.

- Planirali smo da sa radom počnemo 15. juna, ali i ranije ako bude bilo lepo vreme. Bazeni su spremni, tako da samo čekamo još jednu kontrolu pre početka rada. Otvoreni bazeni su obnovljeni i u funkcionalnom i u estetskom smislu.

Kupališnu sezonu će otvoriti turnir u vaterpolu za školarce koji će, kao i prošle godine, moći besplatno da se kupaju sredom - kaže Nikoleta Tomić, marketing menadžer SC „11. april".

Besplatno kupanje uz đačku knjižicu, jednom nedeljno, biće moguće na svim bazenima u gradu.

Takođe, većina njih će, u okviru besplatnog programa koji se svake godine organizuje za osnovce i srednjoškolce pod pokroviteljstvom Skupštine grada, organizovati i škole plivanja. Prema rečima Gorana Kreclovića, gradskog sekretara za sport i omladinu, cene karata ove godine neće se menjati u odnosu na prošlu i kretaće se u rasponu od 200 do 250 dinara dnevno.

Bazeni rade u 12 sportskih centara

Ove godine kupanja i sunčanja biće u 12 gradskih sportskih centara. Bazeni će raditi u SC „Banjica", „11. april", „Tašmajdan", „Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu, „Košutnjak", „Zvezdara" („Olimp"), „Vračar", „Pinki", „Obrenovac" i „Mladenovac", kao i na Starom DIF-u.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.