Taš će opet biti centar malih sportova

Izvor: Blic, 12.Apr.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taš će opet biti centar malih sportova

Oko 450 Beograđana potpisalo je juče peticiju za obnovu stadiona Tašmajdan, koja je nedavno pokrenuta u akciji „Taš je naš". Zanimljiv sportsko-umetnički program i brojne javne ličnosti, međutim, nisu bili dovoljni da izmame očekivani broj građana da svojim potpisom podrže ovu inicijativu. Ipak, organizatori predvođeni nevladinom organizacijom Centar za nenasilni otpor nisu obeshrabljeni i najavljuju da će svoju akciju odlučno i nastaviti.

– Kad smo počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s akcijom mislili smo da će biti dobro ako nađemo 200 ljudi. Međutim, u međuvremenu smo shvatili da možemo mnogo više od toga. Ipak, čini mi se da su stariji Beograđani, kojima Taš možda znači i više nego mladima, malo zatajili, da nemaju taj aktivistički duh. Ipak, peticiju je i na internetu potpisalo oko 300 ljudi. Očekujem da se taj broj poveća. Ovde se akcija ne završava, nastavićemo da radimo i nadam se na kraju uspeti – kaže Ivana Stanojev iz Centra za nenasilni otpor.

Promoteri akcije bili su glumci Neda Arnerić i Branko Cvejić, muzičar Zoran Kostić Cane i Aca Kovačević, gradski sekretar za sport i selektor reprezentacije Srbije u malom fudbalu. Kostić i Cvejić su zbog obaveza bili sprečeni da dođu, ali su se zato pojavili kapiten Košarkaškog kluba „Crvena zvezda" Tadija Dragićević i nekadašnji reprezentativac i fudbaler Partizana Zoran–Bata Mirković.

– Nekad je ovo bio hram malog fudbala, ali su se tu održavale i mnoge druge manifestacije. Strašno je što je sad stadion u ovakvom stanju. Tribine su u toliko loše, da postoji opasnost da se sruše, ali siguran sam da će akcija uspeti – rekao je Bata Mirković.

Podršku su pružili i čuveni „dezinformator" Zoran Kesić, Ilija Kovačić, portparol KK „Crvena zvezda", koji su zajedno sa Acom Kovačevićem igrali u ekipi „poznatih" koja je trijumfovala na turniru u malom fudbalu.

Na terenu stadiona juče je bila otvorena i izložba „Zapisi sa Tašmajdana", na kojoj su se mogle videti fotografije sa najvećih manifestacija čiji je domaćin bio Taš. Za muziku su bili zaduženi bendovi „Poslednja stanica" i „Dž. Dž". U programu su učestvovali i Mačevalački klub „Železnik", Kapuero klub „Beograd". Pažnju su privukli i crtači ugljem, koji su zajedno sa crtačima grafita napravili nekoliko „slika" koje će biti poklonjene SRC-u „Tašmajdan".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Akcija za obnovu stadiona Tašmajdan

Izvor: B92, 11.Apr.2009, 19:37

Beograd -- Centar za nenasilni otpor pokrenuo je akciju "Taš je naš", s ciljem da se beogradskom stadionu "Tašmajdan" vrati stari sjaj...Stadion "Tašmajdan", nekada poznat po velikim koncertima i sportskim manifestacijama, već dugo je zapušten, i osim održavanja retkih koncerata, gotovo da se...

Nastavak na B92...

Rok koncert za novu mladost Taša

Izvor: Danas, 13.Apr.2009, 01:37

Centar za nenasilni otpor i učenici Pete i Prve beogradske gimnazije, uz pomoćjavnih ličnosti, održali su u subotu na stadionu Tašmajdan akciju „Taš je naš„ kako bi skrenuli pažnju na to da ovom nekadašnjem mestu za okupljanje Beograđana treba da se vrati stari sjaj.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.