Tango fleš mob u Beogradu, više od sto plesača

Izvor: N1 televizija, 08.Sep.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tango fleš mob u Beogradu, više od sto plesača

Više od 100 amaterskih plesača i plesačica argentinskog tanga odazvalo se sinoć inicijativi potekloj na društvenim mrežama i zaplesalo na nekoliko lokacija u centru Beograda, saopštili su organizatori.

Plesni flešmobovi su sve češća pojava u svetskim centrima, a sinoćnja beogradska tango igranka bila je jedna od najmasovnijih, što i ne čudi ako se zna da je Beograd u proteklih nekoliko godina postao pravi evropski Buenos Ajres, te da hiljade njegovih stanovnika uči >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i pleše argentinski tango.

"Pored toga što plesanje na ulicama donosi divan osećaj onima koji su već proplesali tango, ovakve akcije treba da ohrabre naše sugrađane da se slobodnije izraze kroz igru, pokret i muziku i da sa manje oklevanja probaju nove, lepe aktivnosti", ističu organizatori, dodajući da je veliki broj učesnika tango igranke, pre samo nekoliko meseci ili godina, takođe sumnjao u svoje talente i imao različite predrasude prema plesu.

Pored redovnih, gotovo svakodnevnih plesnih večeri, Beograd je domaćin i niza internacionalnih tango festivala, na kojima stotine društvenih plesača i plesačica iz celog sveta uživa u plesu i druženju bez obzira na prethodno plesno iskustvo. Svakog maja, u našem gradu se održava drugi po veličini festival u Evropi, koji okupi više od 1.000 tangerosa iz šezdesetak zemalja.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.