Takmičenje vozača i automehaničara u subotu

Izvor: Studio B, 31.Maj.2011, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje vozača i automehaničara u subotu

Tradicionalno takmičenje vozača profesionalaca i automehaničara Beograda, 14. po redu, biće održano na poligonima JKP „Gradska čistoća" u subotu, 4. juna, od 10 do 17 časova.

Manifestacija se održava u organizaciji Udruženja vozača Beograda, domaćin će biti JKP „Gradska čistoća", a pokrovitelj takmičenja je grad Beograd.

Vojislav Ćorović, predsednik Udruženja vozača Beograda, podsetio je da ove godine udruženje obeležava 55 godina postojanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nastavljajući tradiciju Udruženja šofera iz 1922. godine koje je svoju osnivačku skupštinu održalo upravo u prostorijama „Gradske čistoće".

On je rekao da će na takmičenju učestvovati oko 100 takmičara, koji će se u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji nadmetati u upravljanju motornim vozilima i poznavanju saobraćajnih propisa u „B", „C" i „D" kategoriji, a automehaničari u sklapanju delova i agregata.

Dragan Vuković, pomoćnik gradskog sekretara za saobraćaj, rekao je da je najbolja nagrada kod ovakvih manifestacija manji broj saobraćajnih nezgoda.

- Praktična provera veština i inoviranje teoretskih znanja predviđeni su i novim Zakonom o bezbednisti saobraćaja i mislim da vi činite pravi potez. Ako znamo da Beograd ima nekoliko hiljada raskrsnica i ogroman broj automobila, onda je jasno od kolike je koristi unapređivanje znanja vozača koji prelaze najveći broj kilometara. Budite sigurni da ćete za ovakve projekte uvek imati našu pomoć - rekao je Vuković.

Vladimir Jeftić, koordinator za bezbednost saobraćaja u Sekretarijatu za saobraćaj, podsetio je da u Srbiji u saobraćajnim nesrećama život godišnje izgubi oko 900 ljudi, a da je ljudski faktor uzrok u 80 odsto slučajeva.

On je istakao da profesionalni vozači imaju veliki uticaj na mlade učesnike u saobraćaju i da zato ovakve manifestacije imaju svoj puni smisao.

Dragana Miloševski, savetnica direktora JKP „Gradska čistoća", kazala je da je od 2000. do 2011. godine ovo gradsko preduzeće udvostručilo broj svojih vozila i da sa 580 vozila može da odgovori svakom zadatku koji se pred njih postavi.

- Biti vozač je zahtevan i odgovoran posao, a naši su među najboljima i redovno osvajaju nagrade na sličnim takmičenjima. Kao domaćin ovog takmičenja, „Čistoća" želi da da svoj doprinos sigurnosti u saobraćaju i preventivno utiče na bezbednost učesnika u saobraćaju - rekla je Dragan Miloševski.

Za ovo takmičenje prijavila su se sva važnija komunalna preduzeća i ustanove sa teritorije grada, pa će se među učesnicima naći, pored vozača „Čistoće", i vozači GSP „Beograd", „Beograd-puta", „Laste", „Lastre", „Kolubare", PTT-a, Vojske Republike Srbije i drugi.

Dodela nagrada biće obavljena istog dana u restoranu Doma garde u Topčideru, a ukupan nagradni fond iznasi 350.000 dinara.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.