TROVAČU OSAM MESECI ZATVORA Osuđen čovek koji je 2014. otrovao psa u Surčinu

Izvor: Blic, 19.Sep.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TROVAČU OSAM MESECI ZATVORA Osuđen čovek koji je 2014. otrovao psa u Surčinu

Slobodan Bogdanić je osuđen danas na osam meseci uslovne kazne jer je pre više od tri godine otrovao komšijinog psa.

Zahvaljujući Fondaciji za zaštitu životinja koja je objavila na Jutjubu video snimak trovanja psa u Surčinu kako bi monstrum bio identifikovan, danas je konačno osuđen Slobodan Bogdanić. Na osnovu presude Trećeg osnovnog suda u Beogradu, on je dobio osam meseci zatvorske kazne sa rokom provere na tri godine zbog "ubijanja i zlostavljanja životinja". >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Trovač je 19. januara 2014. godine u Ulici Nikole Zrninjskog razigranom psu koji se obradovao jer je video poznato lice pometnuo pokvareno svinjsko pečenje, nakon čega je nesrećna životinja počela da se grči. Prema priči žitelja Surčina pas je uginuo u teškim mukama, a oni su zbog ovog zlodela protestovali ispred Bogdanićeve kuće.

ZA 10 GODINA OSUĐENO 19 LJUDI

Krivični zakon iz 2006. godine prvi put u istoriji Srbije definisao je zlostavljanje životinja kao krivično delo. Od 2007. godine, kada je izrečena prva zatvorska kazna za ubistvo životinje, do danas 19 ljudi je osuđeno na kaznu zatvora, dok je blizu 300 lica pravosnažno osuđeno za zlostavljanje životinja, podaci su Organizacije za poštovanje i brigu o životinjama (Orka).

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Osam meseci zatvora za trovanje psa u Surčinu

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2017, 08:43

Slobodan Bogdanić osuđen je na osam meseci uslovne kazne jer je pre više od tri godine u Surčinu otrovao komšijinog psa...Ova presuda je došla zahvaljujući Fondaciji za zaštitu životinja koja je objavila na Jutjubu video snimak trovanja psa u Surčinu. Na osnovu presude Trećeg osnovnog suda...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.