TRKA U VENČANICAMA POD BUDNIM OKOM SUDIJA

Izvor: Kurir, 16.Jun.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRKA U VENČANICAMA "POD BUDNIM OKOM" SUDIJA

BEOGRAD - Trka "Duel u venčanicama" u kojoj će učestvovati oko 200 pripadnica lepšeg pola biće održana u nedelju, 19. juna u centru Beograda, najavili su organizatori.

Promoterka trke, koju po drugi put organizuje magazin "Venčanje", je najbolja rukometašica svih vremena Svetlana Kitić, koja će pucnjem iz startnog pištolja označiti početak takmičenja.

Dame će trčati u venčanicama na stazi dugoj 150 metara, a sudije iz Atletskog saveza Srbije vodiće računa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o regularnosti trke.

Za najbrže, kao i za najlepšu takmičarku obezbeđene su vredne nagrade, a pojedinim devojkama trka na Trgu Nikole Pašića će biti jedinstvena prilika, a možda i "alibi" da prvi put obuku venčanicu.

Urednica magazina "Venčanje" Zorica Jovanović je prošlogodišnju trku u venčanicama ocenila kao "manifestaciju koja je Beograd izdvojila na mapi autentičnih uličnih događaja".

"Prvu trku pratilo je više hiljada Beograđana i turista, a slika predivnih dama koje u belim haljinama trče ka cilju poslata je u svet kao zanimljiva razglednica iz naše prestonice", kazala je Jovanović na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Beograd.

Očekuje se da će u trci "Duel u venčanicama" konkurencija biti veća nego lane, jer se devojke, prema navodima organizatora, već mesecima pripremaju i prijavljuju za učestvovanje.

Pobednica prošlogodišnje trke "Duel u venčanicama" Marija Stambolić je postavila "rekord" od 22, 2 sekunde, a tu manifestaciju su podržale TOB, Skupština grada i brojne medijske kuće.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.