TRADICIJA KOJA NIJE ZA POHVALU Neki đaci ovako proslavljaju kraj škole i početak raspusta

Izvor: Blic, 15.Jun.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRADICIJA KOJA NIJE ZA POHVALU Neki đaci ovako proslavljaju kraj škole i početak raspusta

Ružna slika iscepanih knjiga za kraj školske godine ostala je juče u Pančevu, u naselju Nova misa.

Vazduh je bio topao, a je lagani vetar raznosio gomile listova preko livadice uz dečji park. Lekcija "Mašinski materijali" nekoga je baš namučila.

Euforija koju đaci šire zbog kraj školske godine većini nije negativna. Simpatični komšijama i prolaznicima, ne samo mama i tatama, a tek bakam i dekama, budu igra, pesma, jurnjava, kupanje u fontani pa i povici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "živela sloboda". Kao i da se podrazumevaju.

U čitavoj toj masi maturanata ili za jedan razred školovanijih i ima i onih koji su teške muke imali sa nekim predmetom. Ili padne "kamen sa srca", više neće gledati ni profesora, ni tu "crnu" knjigu - dovoljno je, ili pojedini reše da se otarase svakog tereta doslovce.

Užbenike vredne po nekoliko stotina dinara, u ovakvim slučajevima, gnevni đaci ne haju da prodaju, poklone, razmene, a kamoli da sačuvaju, barem na nekom tavanu, već - cepaju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.