TAKSISTI TRAŽE PRIJEM KOD ĐILASA

Izvor: Kurir, 31.Jan.2011, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAKSISTI TRAŽE PRIJEM KOD ĐILASA

BEOGRAD - Oko 750 taksi vozila učestvuje u protestnoj vožnji kroz Beograd tražeći izmene Zakona o auto-taksi prevozu i ukidanje akciza na gorivo za taksiste do 300 litara mesečno.

Taksisti su stigli oko 13 časova ispred Skupštine grada tražeći prijem kod gradonačelnika Dragana Đilasa.

Strukovno udruženje taksi preduzetnika Beograd (SITAB) u podne je iz ulice Agostina Neta na Novom Beogradu počelo protestnu vožnju. Potpredsednik SITAB-a Stevan Blagojević rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je da se odazvalo više od 700 taksista i da se kolona vozila koja je stigla do Skupštine grada završava na Brankovom mostu.

"Tražićemo prijem kog gradonačelnika i ako nas ne primi do 15 časova u miru ćemo se razići, pa ćemo 14. februara organizovati novu protestnu vožnju. Ako nas primi ranije, razići ćemo se ranije", kazao je Blagojević. On je istakao da nema gužvi u saobraćaju u gradu zbog tog protesta.

Vožnja započeta iz ulice Agostina Neta nastavljena je ulicom Jurija Gagarina, potom Omladinskih brigada, Bulevarom Mihajla Pupina, Brankovom, Prizrenskom i Kralja Milana. Planirano je da se nastavi do Slavije, a potom nazad ulicom Kralja Milana do Trga Nikole Pašića i Gradske skupštine.

Kao zahteve taksista Blagojević je naveo Izmene Zakona o auto-taksi prevozu kako bi se jasno regulisalo ko i pod kojim uslovima može da radi kao taksista, kao i da bi se rešio problem "divljih taksista".

Blagojević je rekao da učesnici protestne vožnje traže i uvođenje jedinstvene cene taksi prevoza, kao i odustajanje od predloga da na registarskim tablicama taksisti imaju oznake TX.

FOTO GALERIJA

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.