TAKSISTI KRENULI U PROTESTNU ŠETNJU

Izvor: Kurir, 13.Dec.2010, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAKSISTI KRENULI U PROTESTNU ŠETNJU

BEOGRAD- Oko 800 taksi vozača, članova Udruženja taksi preduzetnika Beograd SITAB, krenulo je, tačno u podne, u protestnu vožnju od Novog Beograda do zgrade Skupštine grada Beograda.

Taksisti traže usvajanje izmena i dopuna Zakona o drumskom saobraćaju, nastavak rada na izradi novog Zakona o taksi delatnosti, kao i ukidanje akciza na određenu količinu goriva.

Taksisti se protive i uvođenju fiskalnih kasa i zahtevaju da se vozilo proglasi osnovnim sredstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za rad, da krovne oznake imaju status službene isprave i da ih više ne izdaju vlasnici firmi, već lokalna samouprava.

Kolona taksista krenula je iz ulice Avgustina Neta na Novom Beogradu i kretaće se preko Brankovog mosta, Prizrenskom, Kralja Milana, odakle će skrenuti u Resavsku i Nemanjinu gde će predati zahteve nadležnim ministarstvima, rekao je Tanjugu potpredsednik udruženja SITAB Zoran Blagojević.

Nakon toga, taksisti će se uputiti ka Slaviji, ulicom kralja Milana do Trga Nikole Pašića i zgradi gradske skupštine, gde će se parkirati na platou i čekati da ih primi gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Od gradonačelnika, taksi vozači će zahtevati da se uredi pitanje licenci i da važi pravilo jedna licenca - jedan preduzetnik, kojom bi on raspolagao i koja bi bila prenosiva.

- Za sada sve protiče normalno i nema gužvi u saobraćaju, istakao je Blagojević.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.