Svetlelo ceo dan

Izvor: Blic, 31.Mar.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetlelo ceo dan

U jeku ekonomske krize, kad sve javne službe pozivaju građane na štednju, juče oko 14 časova bila je upaljena ulična rasveta duž Savskog keja. Dve službe, Javna rasveta i EDB, u čijoj bi nadležnosti trebalo da bude paljenje i gašenje uličnih svetiljki prebacuju odgovornost jedni na druge.

- MTK aparat, pomoću koga se automatski pali i gasi ulična rasveta je u vlasništvu EDB. Oni kontrolišu celu uličnu rasvetu i njihova je greška ako su svetiljke bile upaljene u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toku dana. Mi možemo da izađemo na teren i idemo od strujnog ormana do strujnog ormana i ručno gasimo. Naravno, da bismo izašli na teren potreban nam je nalog, koji se naplaćuje, pa mislim da nas EDB zato nije zvao – smatra Slobodan Lazović, direktor „Javne rasvete".

Sa druge strane, u EDB tvrde da oni nisu krivi za upaljene svetiljke.

- Mi palimo osvetljenje u mnogo širem području. Na istom mestu uključujemo i isključujemo ceo Savski venac, Banovo brdo i Novi Beograd, tako da ako je greška do nas ulična rasveta bi radila i svim ovim delovima grada. Mi ne možemo da upalimo rasvetu u samo jednoj ulici – tvrdi Aleksandar Milojković, direktor direkcije za upravljanje u EDB.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.