Svečano otvaranje stadiona Tašmajdan 22. aprila

Izvor: Studio B, 12.Apr.2016, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano otvaranje stadiona Tašmajdan 22. aprila

Nakon pet godina obnove, 22. aprila biće otvoren rekonstruisani stadion „Tašmajdan", koji je deo istoimenog sportsko-rekreativnog centra i kultno mesto koje pamte generacije Beograđana, najavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Siniša Mali.

Gradonačelnik je podsetio da je stadion bio zatvoren od 2004. godine.

- Otvaramo ga ponovo spektakularnim koncertom, čime ćemo mu vratiti stari sjaj i dati mogućnost novim generacijama da provode vreme na njemu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << bave se sportom i odlaze na koncerte. Iako u Beogradu postoje brojni sportski objekti, nijedan nema taj žar i posebnost i ne budi emocije kao Tašmajdan - poručio je Mali.

Gradonačelnik je dodao da će zahvaljujući ovom mestu kulturna i sportska ponuda grada biti obogaćena i pozvao Beograđane i goste da dođu na otvaranje. Karte će koštati samo sto dinara, a sav prihod ide u humanitarne svrhe.

- Prikupljeni novac namenjen je Prihvatilištu za decu. Grad je nakon nekoliko godina iznašao objekat gde će ono biti smešteno, a trenutno se završava projekat rekonstrukcije - rekao je Mali i izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u obnovi stadiona i koji su se odazvali pozivu grada da budu deo svečanog otvaranja.

Direktor SRC „Tašmajdan" Milan Novović podsetio je da je stadion, koji je počeo s radom 1954. godine, prvi objekat u sastavu sportsko-rekreativnog centra. On je precizirao da je već sada poznato da će samo u junu ove godine na ovom prostoru biti održano pet, šest koncerata, ali da su od velike važnosti i predstojeći sportski događaji.

Na objektu je postignuta puna funkcionalnost i on je bezbedan, istakao je Novović.

Na koncertu, koji počinje u 19 časova, nastupiće „Riblja čorba", „Van Gog", „Električni orgazam", „Piloti", „Galija" i hor „Čarolija", koji predvodi Leontina. Muzičari su najavili dobar provod, evocirali uspomene na ovo kultno mesto i istakli da im je ukazana velika čast što će održati koncert na Tašmajdanu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.