Sve će biti spremno za Univerzijadu

Izvor: Politika, Fonet, 20.Mar.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve će biti spremno za Univerzijadu

U naš grad je juče doputovalo 88 predstavnika iz 45 zemalja učesnica ovogodišnje Univerzijade i oni će biti gosti prestonice do 22. marta. Razlog njihovog dolaska je sastanak šefova delegacija, što predstavlja najvažniji događaj pred Univerzijadu.

Sastanak je počeo jučerašnjim obilaskom Univerzitetskog sela. Predstavnike je pozdravio gradonačelnik Dragan Đilas.

– Ova jubilarna, 25. univerzijada biće organizovana na najbolji mogući način i u to će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << priliku da se uvere gosti koji u prestonicu stižu za 103 dana – rekao je Đilas.

Obilasku naselja u novobeogradskom Bloku 67, prisustvovala je i visoka delegacija Međunarodne sportske studentske federacije (FISA).

– Predstavnici FISA već su videli Univerzitetsko selo i izrazili zadovoljstvo komforom objekata u kojima će boraviti sportisti. Gradonačelnik Beograda nas je pre više meseci obavestio o nekoliko prepreka na putu, ali i izrazio uverenje da će sve biti završeno na vreme – istakao je Džordž Kilijan, predsednik ove federacije, dodajući da ga impresioniraju volonteri koji vredno rade na pripremi takmičenja.

Do kraja maja će ovom naselju, sačinjenom od 14 stambenih objekata i dve poslovne zgrade, biti isporučeno 10.000 kreveta i dušeka, 7.500 radnih stolova, 17.000 stolica i više od 6.000 različitih ormana.

N. B.

[objavljeno: 20/03/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.