Suncobran sa vrha zgrade pao devojci na glavu

Izvor: Politika, Tanjug, 13.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suncobran sa vrha zgrade pao devojci na glavu

Renata Senić povređena je juče oko 11 časova dok je prolazila Obilićevim vencem

Sugrađanka Renata Senić (25) povređena je juče oko 11 časova kada joj je, dok je prolazila Obilićevim vencem, na glavu pao suncobran koji je sa vrha stambene zgrade na Topličinom vencu 3 oduvao vetar. Sugrađanka je sa razbijenom arkadom i posekotinom na čelu brzo prevezena u Urgentni centar.

Prema priči očevidaca, veliki otvoreni suncobran plave boje nalik onima koji se koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u baštama kafića vetar je najpre oduvao sa krova višespratnice, ali se on padajući zakačio na sedmom spratu gde je visio neko vreme, a zatim, pod još jednim naletom vetra, survao na slučajnu prolaznicu. Kako su objasnili u Muzeju grada Beograda, čiji su zaposleni pozvali policiju i Hitnu pomoć, povređenoj devojci odmah su pomogli sugrađani koji su se tu našli.

– Neverovatna je slučajnost da se među prolaznicima zatekao i maksilofacijalni hirurg. On je brzo zaustavio obilno krvarenje iz rane veličine pet centimetara na njenom čelu. Iz obližnje prodavnice neko je doneo i komplet prve pomoći kojim je hirurg dodatno obradio ranu dok ne stigne Hitna pomoć. Devojka je bila u šoku. Sva sreća pa nije ozbiljnije povređena jer je suncobran težak dvadesetak kilograma – rekli su nam u Muzeju grada.

Kako je objasnio Drago Jovanović, portparol Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, devojka je pregledana na odeljenju neurohirurgije, a lekari su joj snimili glavu i na skeneru.

Jak vetar koji je prouzrokovao nezgodu istovremeno je oborio i suncobrane u obližnjim kafićima.

J. C.

[objavljeno: 13/05/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.