Sud u Beogradu odbacio optužnicu u slučaju Srebrenica

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jul.2017, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud u Beogradu odbacio optužnicu u slučaju Srebrenica

Apelacioni sud u Beogradu je odbacio optužnicu u slučaju "Srebrenica" protiv osmorice bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Bratunca, kojima se sudilo pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Kako je rečeno agenciji Beta, rešenje je doneto 5. jula, a optužnica je odbačena jer u to vreme nije bio izabran novi tužilac za ratne zločine, niti vršilac dužnosti, dok je starom prestao mandat.

Optužnica >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je podignuta 21. januara.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu su optuženi Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici Tužilaštva za ratne zločine, oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade RS, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih u mestu Kravica jula 1995. učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Suđenje je počelo 6. februara ove godine, a optuženi koji se brane sa slobode odbacili su navode optužnice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.