Studenti iz Nemačke i Srbije zajedno o demokratskim tranzicijama

Izvor: Blic, 30.Maj.2016, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti iz Nemačke i Srbije zajedno o demokratskim tranzicijama

Treća letnja škola Beograd-Konstanca, koju organizuje Fondacija dr Zoran Đinđić, a koja predstavlja rezultat saradnje Univerziteta u Konstancu i Fakulteta političkih nauka, otvorena je danas u Beogradu i trajaće do 5. juna. Tridesetak učesnika, među kojima su studenti, profesori i vannastavno osoblje oba fakulteta ove godine posvetili su se temi "Demokratske tranzicije i partijama u post-komunističkoj Evropi".

Učesnike iz Nemačke, koji su u Beograd došli juče, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i domaćine sa FPN-a, danas je na otvaranju pozdravio ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.

- Srećan sam jer mladi studenti iz Nemačke i Srbije imaju priliku da se upoznaju i uče jedni od drugih - rekao je Ditman.

Saradnja ova dva fakulteta pokrenuta je 2013. godine od strane Fondacije dr Zoran Đinđić, povodom obeležavanja deset godina od ubistva prvog demokratski izabranog premijera Srbije dr Zorana Đinđića, koji je 1979. godine diplomirao na Univerzitetu u Konstancu.

Prva letnja škola u Beogradu na temu "Evropskih integracija i demokratizacije" održana je 2014. godine, a u julu 2015. saradnja ova dva fakulteta podignuta je na viši nivo potpisivanjem sporazuma o partnerstvu, koji podrazumeva sprovođenje Erasmus Plus programa studentske i profesorske razmene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.