Studenti beogradskog Pravnog fakulteta pobednici takmičenja u simulaciju suđenja za diskriminaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2018, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti beogradskog Pravnog fakulteta pobednici takmičenja u simulaciju suđenja za diskriminaciju

Tim "Xipatija" sa Pravnog fakulteta u Beogradu pobedio je na Šestom nacionalnom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti zaštite od diskriminacije "Osudi diskriminaciju", saopšteno je danas iz kabineta poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Članovi tima Tijana Martinović, Stefan Jovanović i Natalija Đukić pobedili su u kategorijama najbolji tim, najbolji govornik i najbolji podnesak.

Takmičilo se 17 timova sa akreditovanih pravnih fakulteta iz Novog Pazara, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Novog Sada, Valjeva, Niša i Beograda čiji su članovi pripremom pisanih podnesaka i snagom usmene argumentacije, izlagali i branili pravne stavove na osnovu zadatog problema iz oblasti zaštite od diskriminacije, iz perspektive tužioca i iz perspektive tuženog.

Obraćajući se finalistima, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da Srbija ima izuzetne mlade pravnike spremne za suzbijanje diskriminacije i unapređenje ravnopravnosti koji kako je rekla, veruju u ljudska prava slobodu i dostojanstvo.

Sudije na ovogodišnjem takmičenju bili su između ostalih, i Bosa Nenadić, Lidija Đukić, Milan Antonijević, Nenad Vujić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.