Studenti Filozofskog napali službenika fakulteta!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Sep.2014, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti Filozofskog napali službenika fakulteta!

Grupa studenata okupila se kako bi izrazila svoje nezadovoljstvo uslovima studiranja i podržala zahteve koji su u vezi sa tim podneseni upravi Fakulteta

Studenti Filozofskog fakulteta koji su juče protestovali zbog uslova studiranja i novog Zakona o visokom obrazovanju fizički su napali službenika fakulteta, saopšteno je iz Dekanata ove ustanove. Protiv napadača je podneta prijava.

Grupa studenata okupila se na Filozofskom fakultetu u Beogradu 29. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kako bi izrazila svoje nezadovoljstvo uslovima studiranja i podržala zahteve koji su u vezi sa tim podneseni upravi Fakulteta. Međutim, taj neformalni skup poprimio je nasilan karakter i jedan naš službenik je bio izložen fizičkom napadu, navedeno je na sajtu Filozofskog fakulteta.

Dekanski kolegijum fakulteta je saopštio i da je protiv počinitelja podnetа krivičnа prijаvа.

Foto-ilustracija: Flickr/Rafael, Wikimedia/Водник

- Kаko ovim povodom tаko i ubuduće, Filozofski fаkultet je odlučаn u nаmeri dа preduzme sve zаkonite mere rаdi očuvаnjа bezbednosti i zаštite prаvа svojih rаdnikа i studenаtа - navedeno je u saopštenju.

Studenti Filozofskog fakulteta su protestovali i danas, a za sutra su najavili “studentski zbor” na Filološkom fakultetu.

Tada bi trebalo da, zajedno sa kolegama sa Filološkog fakulteta donesu odluku o organizaciji velikog protesta planiranog za drugu polovinu oktobra.

Foto: Tanjug/ Dušan Mitić

Studenti, između ostalog, traže šest obaveznih ispitnih rokova umesto pet, da zadrže pravo finansiranja iz budžeta godinu dana po isteku redovnog trajanja studija, produžetak roka za završetak studija.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko je na koga nasrnuo na Filozofskom fakultetu?

Izvor: Mondo, 30.Sep.2014

Dekanat Filozofskog fakulteta u Beogradu saopštio je da su studenti, koji su juče protestovali zbog uslova studiranja i novog zakona o visokom obrazovanju, fizički napali službenika fakulteta. Studenti tvrde da su oni napadnuti...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Na Filozofskom fаkultetu u...

Nastavak na Mondo...

Plaćaju iako imaju besplatno studiranje

Izvor: Politika, 01.Okt.2014, 11:07

Studentski bunt na Filozofskom fakultetu jer je uprava podigla cene za prijave i molbe i uvela plaćanje bodova i za one koji su na budžetu ..Filozofski fakultetu u Beogradu saopštio je juče da su podnete krivične prijave protiv studenata koji su na protestnom skupu koji je održan prekjuče fizički...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.