Izvor: Blic, 01.Jun.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti Beogradskog univerziteta u finalu borbe za inženjerski vrh Evrope

Studenti Univerziteta u Beogradu plasirali su se u finale najvećeg studentskog evropskog inženjerskog takmičenja, EBEC, izborivši prva mesta u dve takmičarske kategorije i ulazak u 120 najboljih medju 6.500 kolega.

Na regionalnoj rundi "EBEC Balkan" u Podgorici, takmičari sa beogradskog Univerziteta zauzeli su dva prva mesta - tim "Eksperti" u Studiji slučaja i tim "ETA" u Timskom dizajnu.

Tako će Srbiju u nadmetanju za titulu najboljih evropskih inženjera, čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će domaćin ove godine biti Beograd od 1. do 10. avgusta, predstavljati čak dva tima, saopštio je organizator ovogodišnjeg finala, Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd.

- Velika nam je čast što smo imali priliku da predstavljamo Beograd na balkanskoj rundi takmičenja i pravo je zadovoljstvo vratiti se kući kao pobednik u zaista jakoj konkurenciji i sa osvojenom kartom za finalno evropsko takmičenje - poručuju Miloš, Veljko, Mihailo i Aleksandar, članovi tima ETA, studenti Mašinskog fakulteta.

Srpski predstavnici u kategoriji Studija slučaja, studenti Fakulteta organizacionih nauka, Saobraćajnog fakuleta i Gradjevinskog fakulteta, Milica, Stefan, Vladimir i Valerija, takodje su optimistični i polažu nadu da će im, pored znanja i veština, i ime koje su odabrali doprineti u dostizanju titule najboljih jer, kako kažu, oni su Eksperti - i to će i dokazati.

Udruženje studenata tehnike Evrope (Board of European Students of Tećnology), BEST, nevladina, neprofitna i apolitična studentska organizacija okuplja studente-volontere tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta na 95 univerziteta u 33 zemlje širom Evrope.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.