Strava zabava na vašaru

Izvor: Politika, 16.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strava zabava na vašaru

Nahraniti želje koje se roje pred novogodišnje praznike nije lako. Muke najviše zadaje biranje poklona. Ali i tome može da se stane na kraj ukoliko se već danas, ili do 30. decembra poseti vašar, koji se tradicionalno održava na Beogradskom sajmu. Ima svega, čak i ono što se ni u snu ne bi moglo zamisliti. Kasete različitih muzičkih žanrova su 10 dok su video-kasete 50 dinara. Sirup od divljeg nara, pravljen po jedinstvenom starom receptu, staje 300 dinara. Može da se proba, ne mora >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da se kupi, kaže prodavac uveravajući i u lekovitost soka koji se posebno preporučuje trudnicama.

Kreme na bazi bilja koje leče vene i ublažavaju reumatske bolove, kao i one koje neguju lice, kosu, sprečavaju nastajanje celulita samo su neke koje se izdvajaju iz bogate ponude, na već dobro posećenom "Bioteo" štandu.

Odavno zaboravljeni gobleni, različitih veličina i motiva, mogu se pazariti kod majstora Vlade Petkovića iz Bajine Bašte, koji ih ručno oslikava, a koje će tek nečija strpljiva ruka izvesti. U čudu se nađu mnogi posetioci, jer vele da se ovoj rukotvorini trag zametnuo. Ipak, ima i onih koji su suprugama i kćerkama kao dar izabrali goblen. Jedne da se podsete zaboravljenog posla, a druge dok je vreme da vez nauče, kaže Petković.

Šećerleme, svilene bombone, ćeten alva, čokoladne keksiće – niko ne zaobilazi. Poslastičari iz Kikinde imaju nekoliko štandova na kojima se mogu kupiti slatkiši pravljeni po domaćim receptima u njihovoj "kuhinji". Bombone, 100 grama, koštaju 40 dinara.

Baloni i na stotine maštovitih ukrasa za jelku zatrpali su svaki štand. Simbol svakog vašara su liciderska srca, najjevtinije je 60 dinara. Šećerna vuna je 100 dinara. Zimski sladoled u kornetu, punjen čokoladom, košta 30 dinara.

I naravno, bez zabavnog parka vašar ne bi mogao da bude vašar. U Hali 1 startovale su "kamikaze", "zmaj", "enterprajz"," tvister" i autodrom.

Ana Stefanović, koja nadgleda ove vrteške, kaže da i mladi i stari na svoj način "luduju", čak i bake prate unuke u ovim nesvakidašnjim igrama, pa im se satima posle toga čini da su na drugoj planeti.

Oni koji nameravaju da kupe komade nameštaja ili odeće, čak i vojne uniforme, sablje ili bajonete, takođe će pronaći nešto za sebe. Mnoge će obradovati i izložba Prirodnjačkog muzeja, ali i nastup velikog broja muzičkih grupa. Ime ovogodišnjeg vašara "Strava zabava" nema sumnje biće opravdano.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.