Stižu klime u GSP, uskoro i smart karte

Izvor: S media, 15.Avg.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu klime u GSP, uskoro i "smart" karte

Ugradnja klima-uređaja u 178 autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" biće završena za nekoliko dana, ugradnja video nadzora je u toku, a novi sistem naplate karata počeće od oktobra.

Korisnici Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd uskoro će imati priliku da se voze u klimatizovanim autobusima. Kako se navodi u saopštenju GSP-a, ugradnja klima-uređaja u 178 autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" biće završena za nekoliko dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ovaj posao započet je pre dva meseca i trenutno je u saobraćaju 205 klimatizovanih autobusa i 83 trolejbusa, a kada se projekat završi, na beogradskim ulicama biće 320 kilmatizovanih vozila.

Bez klima-uređaja će ostati samo postojeći tramvajski vozni park, ali novih 30 španskih tramvaja, od kojih će prvi biti u saobraćaju krajem meseca, imaće klimu.

Do kraja godine GSP će nabaviti i 35 novih autobusa, a u planu je nabavka novih zglobnih trolejbusa, kao i raspisivanje tendera za nabavku 250 novih niskopodnih autobusa.

Iz GSP-a ističu da će sva vozila koja ubuduće budu kupljena, u cilju povećanja stepena komfora u vozilima javnog prevoza, morati da budu klimatizovana.

Uskoro i video nadzor i elektronske karte

U vozila GSP-a biće ugrađen i video nadzor, kako bi se povećala sigurnost putnika i osoblja GSP-a, ali i da bi se kontrolisalo ponašanje vozača, a uvođenje "tiketinga" i monitoringa u vozila odvija se prema planiranim rokovima.

Od jeseni psi u gradskom prevozu, hotelima, kafićima?

Đilas: Prva linija metroa do 2017. godine

Obiđite beogradske manastire otvorenim autobusom

U oktobru će početi sistem elektronskog očitavanja karta, a nove "smart" karte za prevoz ličiće na platne kartice i moći će da se dopunjavaju mesečno ili po potrebi, a u opticaju će biti i paprirne "smart" karte za ograničeni vremenski perod, namenjene povremenim korisnicima i turistima.

Monitoring ili satelitsko praćenje vozila javnog prevoza i dobijanje informacija o očekivanom vremenu dolaska vozila preko SMS poruka, Interneta ili na stajalištima, biće omogućeno početkom naredne godine.

Kako bi dodatno poboljšao uslugu, GSP trenutno rekonstruiše svoju internet prezentaciju, nakon čega će putnici na sajtu www.gsp.co.rs moći da dobiju sve informacije o linijama javnog prevoza, putnim ispravama, planiranim izmenama u režimu saobraćanja, ali i da upute pitanja, primedbe i pritužbe.

GSP apeluje na punike da sve primedbe i pritužbe prijave na broj telefona 011/366-4047 ili elektronskom poštom na adresu office@gsp.co.rs.

Da bi motivisao korisnike da kupuju mesečne pretplatne markice za prevoz, GSP će svima koji kupe markicu za septembar pokloniti vaučer za besplatno krstarenje beogradskim rekama.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.