Stiže voda u Ripanj!

Izvor: Press, 18.Avg.2010, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže voda u Ripanj!

U podavalskom naselju počela izgradnja vodovodne mreže koja će do kraja godine snabdevati vodom oko 2.500 meštana, kao i lokalni dom zdravlja, vrtić i školu U podavalskom naselju Ripanj juče je počela izgradnja vodovodne mreže, na koju će do kraja godine moći da se priključi oko 2.500 potrošača, a vodu iz gradskog vodovoda dobiće i lokalni dom zdravlja, vrtić i škola. Boljitak u vodosnabdevanju osetiće i pojedini žitelji susedne opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Barajevo. Ripanj je, inače, komunalno najneuređenije naselje i jedino je bez gradske vode na teritoriji koja obuhvata 10 centralnih beogradskih opština.
Izgradnja sedam kilometara duge vodovodne mreže počela je u Brđanskoj ulici, gde se radi na sanaciji rezervoara "Draženovac". To je prva faza izgradnje vodovoda u tom naselju, a završetak radova planiran je do kraja godine. Nakon toga, radiće se na dogradnji rezervoara "Vis" i izgradnji sekundarne vodovodne mreže u naselju MZ "Leskovac" u Lazarevcu. Završetak tih radova planiran je do sredine sledeće godine, čime će se gradska voda dovesti do svake kuće u naselju.
Od skoro 11.000 meštana Ripnja, trenutno se vodom iz gradskog vodovoda snabdeva svega 15 odsto njih, mahom preko vodovodnog sistema opštine Barajevo. Ostali koriste tehničku vodu iz bunara, koja je zbog velikog broja septičkih jama izmešana sa fekalnim vodama i kao takva neispravna je za piće.
Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić kaže da će projekat izgradnje pokriti dve opštine, Barajevo i Voždovac.
- Biće mnogo bolje snabdevanje vodom Glumčevog brda, koje pripada opštini Barajevo, a gde je tokom letnjih meseci bilo velikih problema sa vodosnabdevanjem. U Ripnju ćemo u prvoj fazi priključiti vodu javnim objektima, školi, vrtiću, domu zdravlja, i to već krajem godine. U sledećoj fazi ćemo priključiti i ostala domaćinstva - rekao je Šapić.
Kako je naveo, izgradnju vodovodne mreže finansiraće grad, a prva faza radova koštaće 30 miliona dinara.
V. d. generalnog direktora JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Cvijo Babić rekao je da će u prvom trenutku, osim javnih ustanova, gradsku vodu dobiti oko 450 domaćinstava.
- Kada završimo ceo projekat, ja se nadam da će do sredine sledeće godine celo naselje dobiti vodu. Nakon toga, krećemo sa uvođenjem kanalizacije - rekao je Babić, i najavio da već 15. septembra počinju radovi na kanalizaciji u tri podavalska sela i dva zemunska naselja. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.