Stefanović obišao Policijsku stanicu Čukarica

Izvor: Studio B, 12.Apr.2016, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović obišao Policijsku stanicu Čukarica

Već godinu dana osnovne škole na opštini Čukarica imaju video nadzor. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je sa svojim najbližim saradnicima policijsku stanicu na opštini Čukarica.

Zaposleni u stanici organizovali su prezentaciju projekta video nadzora u svim osnovnim školama na opštini.

Projekat video- nadzora u osnovnim školama na Čukarici pokrenula je Gradska opština Čukarica sa ciljem povećanja bezbednosti dece u školama i smanjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << problema vršnjačkog nasilja.

Zahvalivši opštini Čukarica na sredstvima koje je uložila u postavljanje video nadzora, ministar Stefanović je rekao da su u njemu integrisane 253 kamere, koje pokrivaju 18 osnovnih škola na teritoriji Čukarice, a povezane su sa komandnim centrom Policijske stanice.

„Policijski službenici, 24 sata dnevno prate, u svakom trenutku, šta se dešava u školama, školskim dvorištima i na terenu", rekao je ministar Stefanović.

Ministar je istakao da je postavljanje video - nadzora veoma značajno u smislu preventive, jer će svi oni koji planiraju izvršenje krivičnog dela, razmisliti da li to i da urade, zato što kamere snimaju 24 sata u svim vremenskim uslovima. Takođe, ministar je rekao da ovakve akcije jasno pokazuju važnost povezanosti lokalne samouprave i policije.

„Naš suštinski cilj je da približimo policiju građanima i zato nam je važna podrška lokalne samouprave i građana", rekao je ministar Stefanović. Ministar je najavio da će u narednom periodu video- nadzorom biti pokrivene i četiri srednje škole na teritoriji opštine Čukarica i izrazio očekivanje da će i u budućnosti ulagati u modernizaciju sradstava za rad policije, kako bi i tehnički bila spremna da odgovori na nove oblike kriminaliteta.

Za projekat postavljanja video-nadzora u osamnaest čukaričkih osnovnih škola opština Čukarica je uložila 5 miliona dinara.

„Jedan od naših glavnih zadataka je bezbednost i sigurnost građana opštine Čukarica, a ona se može ostvariti samo dobrom komunikacijom između policije i lokalne samouprave", rekao je predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić ističući da se ta saradnja odvija na najvišem nivou i da je video nadzor koji povezuje svih 18 osnovnih škola sa stanicom policije dokaz dobre saradnje.

Predsednik Kolarić je rekao da će se ovakva saradnja nastaviti i dalje i zahvalio se ministru i policijskoj stanici Čukarice na svemu što su uradili za bezbednost građana Čukarice.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.