Stanovnici Borče dobili još jedno moderno dečije igralište (FOTO)

Izvor: BKTV News, 29.Nov.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovnici Borče dobili još jedno moderno dečije igralište (FOTO)

Goran Vesić, gradski menadžer, obišao je danas s predsednikom opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem obnovljeno igralište u međublokovskom prostoru Ulice ratnih vojnih invalida u Borči.

Obilasku su prisustvovali i direktor JKP "Zelenilo-Beograd" Slobodan Stanojević i narodna poslanica Jelena Mijatović.

Vesić je istakao zadovoljstvo što su stanari ovog naselja dobili još jednu uređenu zelenu površinu i naglasio da je ovo dečje igralište godinama unazad >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bilo potpuno devastirano.

"U potpunu obnovu ovog prostora uložili smo oko pet miliona dinara i napravili pravo dečje igralište po svim standardima, s prostorom za odmor, odnosno nešto što je važno za stanovnike ovog dela Beograda i leve obale Dunava. Kao što znate ovaj kraj je bio dosta zapostavljen poslednjih decenija i ovde se malo ulagalo. Mi se zaista trudimo da uredimo što više ovakvih urbanih džepova i sportskih terena jer to podiže kvalitet života ljudi. Kada uredite jedno ovakvo igralište u blizini stambenih zgrada to menja život, roditelji imaju gde da izvedu decu, da se okupljaju, i to je nešto što naprosto za njih moramo da uradimo. Jedna stvar su veliki projekti, oni su važni za grad i mi njih moramo da realizujemo. Međutim, za nas je od značaja da svaki deo grada dobije neki uređen prostor, javni prostor i da on bude čuvan onako kako treba. Sad je važno da građani ovo čuvaju, jer se često dešava da kada se uredi neki prostor, posle nekoliko meseci ne bude onakav kakav je", kazao je Vesić.

On je istakao da će grad nastaviti s uređivanjem ovakvih prostora, dodavši da su građani ovog naselja tražili da se sledeće godine izgradi i jedna teretana.

"U poslednje tri i po godine "Zelenilo" je uradilo 151 različit objekat u Beogradu, od toga 71 dečje igralište, 28 teretana na otvorenom, 21 park-skver ili urbane površine, 26 sportskih terena i pet igrališta za kućne ljubimce. U to ne ulaze veliki parkovi koje radimo, kao što su Pionirski park koji se trenutno radi ili park Ušće. Naša je politika da podignemo kvalitet života ljudi, bilo da je u pitanju uređenje parka, ulaza ili fasade, da oni osete da žive u jednom evropskom gradu koji je uređen i naravno da ga posle čuvaju", istakao je gradski menadžer.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio se gradskom menadžeru, Gradu Beogradu i JKP „Zelenilu-Beograd” na trudu koji ulažu da mališani i njihovi roditelji dobiju sadržaje koji su im potrebni.

"Grad Beograd nam je izdvojio novac za izgradnju osam dečjih igrališta, pet teretana na otvorenom, dva sportska terena, tri skvera i jedan park za kućne ljubimce. Hvala gradu na toj pomoći, a opština Palilula će za sledeću godinu izdvojiti više od 30 miliona dinara dodatnih sredstava za izgradnju šest igrališta na Karaburmi, Višnjičkoj banji i levoj obali Dunava. Važno nam je da uređujemo zelene površine za našu decu, ali istovremeno i da apelujemo na one koji preko noći unište tuđi trud da to više ne čine. U tu svrhu tražićemo i asistenciju policije jer smo do sada napravili nekoliko sličnih površina koje su bile oštećene. Naš cilj je da deca Palilule imaju adekvatne površine za igru i nastojaćemo da ih u budućnosti bude što više", kazao je Aleksandar Jovičić.

Malo je ljudi kao što je Zoran: Kad budete videli šta je uradio - zaplakaćete! (FOTO)

Obnovom međublokovske površine najmlađi su dobili novo i moderno dečje igralište sa sedam novih rekvizita postavljenih na gumenoj podlozi za bezbedniju igru. Na platou su postavljene ljuljaška, vrteška, klackalica, tri njihalice i dve polukružne table klupe za odmor. Na prostoru za miran odmor ugrađena su dva šahovska stola sa tablama i klupama. Parkovski mobilijar obnovljen je u potpunosti a travnjak je obnovljen setvom travnog semena na 2.241 kvadrata. Vegetacija je takođe obnovljena sadnjom 15 novih stabala javora, jasena i kedra.

Sa senior karticom od sledeće nedelje popusti u knjižarama "Delfi" i "Laguna"

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.