Stanari smrdljivih zgrada insistiraju na njihovom rušenju

Izvor: Studio B, 10.Avg.2015, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanari "smrdljivih" zgrada insistiraju na njihovom rušenju

Predstavnici stanara tzv. otrovnih zgrada zatražili su na protestu da građevinska direkcija Srbije, ispoštuje ugovore koji su potpisani sa stanarima, tj. rušenje spornih zgrada i izgradnju na istom mestu.

Stanari poručuju da je rušenje jedini način  da se taj problem reši . Takođe se na protestu čulo i da je procudura zamene stanova spora.  

Ispred zgrada simbolično je bio parkiran kran koji je, umesto kugle, imao okačene balone, a stanari, koji su nosili >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << transparente, poručili su da je za njih rušenje zgrada jedino rešenje i da ne prihvataju ponude Građevinske direkcije.

Međutim, gostujući u Vestima u 7 Studija B direktror Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan kaže da je Direkcija stanarima ponudila preseljenje u zgrade koje će biti izgrađene nedaleko od postojećih, raskid ugovora uz povraćaj novca, zamenu za drugi stan u vlasništvu direkcije u preostale četiri zgrade u naselju ili mogućnost da se vrate u  stanove po  sanaciji.  

Građevinska direkcija pozvala je stanare, objašnjava Šurlan, koji to do sada nisu učinili da se opredele za neko rešenje najkasnije do 31. avgusta.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Protest grupe stanara "smrdljivih zgrada"

Izvor: RTS, 10.Avg.2015

Grupa stanara "smrdljivih zgrada" u naselju Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu protestovala je zbog, kako navode, najave da će Građevinska direkcija Srbije raskinuti ugovor kojim je predviđeno rušenje tih zgrada, a stanarima ponuditi neprihvatljiva rešenja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.