Sredstva grada Beograda za dva projekta u Osečini

Izvor: Studio B, 10.Nov.2010, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sredstva grada Beograda za dva projekta u Osečini

Za dva projekta u Osečini grad će izdvojiti tri miliona dinara.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Komisije za dodelu materijalne i nematerijalne pomoći nerazvijenim opštinama Miroslav Čučković i član Gradskog veća Darko Božić obišli su sekundarnu vodovodnu mrežu u varošici Pecka i lokalni put Bogdanić-Jalovik u opštini Osečina.

Za ta dva projekta rekonstrukcije u Osečini iz budžeta grada Beograda je izdvojeno tri miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dinara.

Šapić je istakao da je Beograd grad u kome se najbolje živi, ali i grad koji se najbrže razvija.

- Ovim gestovima pokazujemo da Beograd vodi računa o nerazvijenim mestima u Srbiji. Izdvajanjem sredstava u iznosu od 50 miliona dinara želimo da pokušamo da poboljšamo kvalitet života ljudi u takvim sredinama. Nadamo se da će table sa oznakom Beograda, koje su dokaz pomoći, u budućnosti biti postavljene i u drugim nerazvijenim opštinama u Srbiji - rekao je Šapić.

Miroslav Čučković je kazao da je Beograd podjednako posvećen svim regionima u Srbiji.

- Pre nedelju dana smo na jugu zemlje otvorili most, čiju smo izgradnju pomogli sa dva miliona dinara, a naredne sedmice će početi radovi u opštinama Žitište i Plandište. Radovi u Peckoj će biti završeni krajem sledeće nedelje, kako je i planirano - naglasio je on.

Član Gradskog veća Darko Božić najavio je da će sledeće sedmice u opštini Osojani, uz pomoć sredstava grada Beograda, biti postavljen kamen temeljac za izgradnju dečjeg vrtića.

Predsednik opštine Osečina Nenad Stevanović zahvalio je gradu Beogradu na pomoći koja je upućena toj opštini i dodao da je od velikog značaja to što „glavni grad nije zaboravio mala mesta i ljude koji u njima žive".

U Peckoj je sredstvima grada Beograda započeta rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže u dužini od 160 metara, a da bi kompletna mreža bila renovirana, potrebno je da se na dužini od oko tri kilometra obavi rekonstrukcija. Stari vodovod u toj varošici je napravljen pre pola veka i do sada nikada nije rekonstruisan.

Rešenjem gradonačelnika Beograda obrazovana je Komisija za dodelu materijalne i nematerijalne pomoći nerazvijenim opštinama u Republici Srbiji. Zadatak komisije je da definiše program i plan prioriteta za ulaganje u nerazvijene opštine iz oblasti komunalne i druge infrastrukture, kao i da u skladu sa socijalnim i ekonomskim položajem utvrdi vrstu, obim i visinu pomoći nerazvijenim opštinama u materijalnim i nematerijalnim dobrima. Za pomoć tim opštinama obezbeđena su finansijska sredstva u iznosu od 50 miliona dinara.

Komisija je u prvoj fazi utvrdila program i plan prioriteta za dodelu pomoći za devet nerazvijenih opština, tako da je 31. avgusta gradonačelnik Đilas potpisao ugovor sa predsednicima devet opština o prenosu sredstava. Za tih devet opština je izdvojeno 25,7 miliona dinara. Ugovor za dodelu sredstava za realizaciju projekata od značaja za razvoj lokalne sredine potpisali su predsednici opština Bela Palanka, Žabari, Žitište, Istok-Osojani, Merošina, Osečina, Plandište, Tutin i Crna Trava.

U drugoj fazi dodele pomoći ugovore su u Beloj Palanci potpisali predsednici opština Vladičin Han, Bojnik, Lebane, Gadžin Han i Medveđa. Ugovori sa još tri nerazvijene opštine bitće potpisani do kraja godine, tako da je za novih osam opština predviđena pomoć od 24,2 miliona dinara.

Tim ugovorima grad Beograd dodeljuje pomoć za realizaciju projekata od značaja za razvoj lokalne sredine.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Iz budžeta Grada podržana 22 filma

Izvor: Blic, 10.Nov.2010

Na ovogodišnjem konkursu Sekretarijata za kulturu Grada Beograda za stimulaciju kinematografije odabrana su 22 filmska projekta za čiju će realizaciju iz budžeta biti izdvojeno 35,7 miliona dinara...Po 5,5 miliona dobiće autori dugometražnih igranih filmova Nebojša Pajkić, Darko Lungulov, Maja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.