Srednjoškolci i studenti se takmičili u programiranju

Izvor: Blic, 05.Sep.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjoškolci i studenti se takmičili u programiranju

Danas je u Mikser hausu organizovano finale Bubble Cup takmičenja u programiranju za srednjoškolce i studente.

Bubble Cup takmičenje, koje se ove godine održalo 8. put po redu, je takmičenje u rešavanju algoritamskih zadataka osmišljeno 2008. godine upravo od strane Majkrosoft razvojnog centra Srbije, sa idejom da privuče talentovane mlade programere iz regiona, popularizuje programiranje među mladima i promoviše timski rad.

Ovogodišnji Bubble Cup je zabeležio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najveći broj učesnika do sada: preko 600 srednjoškolaca i studenata se takmičilo u dve onlajn runde.

FInale ovog takmičenja je i završnica proslave desetog rođendana Majkrosoft razvojnog centra Srbije.

Ovaj centar je u Srbiji osnovan je 2005. godine, nakon povratka Bodina Dreševića iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je nakon uspešne karijere dobio dozvolu matične kompanije da u Srbiji oformi manji tim inženjera koji će činiti prvi razvojni centar Majkrosofta u Jugoistočnoj Evropi.

- Obično se novi istraživački centar formira na nekom mestu gde ili već postoji veliko tržište, ili je reč o akviziciji. Kada smo mi bili u pitanju – reč je o talentu. Majkrosoft razvojni centar Srbija ima najveći broj pobednika na Međunarodnoj Olimpijadi iz informatike, matematike i fizike za nadarene učenike, po broju zaposlenih. Nigde drugde nećete naći takvu koncetraciju izvrsnosti - izjavio je Dragan Tomić, direktor Majkrosoft razvojnog centra Srbija.

U Centru ima skoro 200 zaposlenih, čiji je prosek godina svega 28.

Centar je uzeo učešće u časovima programiranja u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu, kako bi se premostio jaz između teorijskog znanja stečenog u školi i primene ovog znanja u industriji, a ima i dugogodišnju blisku saradnju sa Istraživačkom stanicom u Petnici.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.