Sređivanje škola na Zvezdari i u Sremčici

Izvor: Studio B, 15.Avg.2011, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sređivanje škola na Zvezdari i u Sremčici

Dok se djaci još malo odmaraju, škole su svoja vrata otvorila majstorima, sa kojima je bila i naša ekipa.

Škola Ivan Goran Kovačić na Zvezdari dobila je po prvi put toalete za decu sa posebnim potrebama i novu svlačionicu. Nove toalete, stolariju i rasvetu dobila je i škola Duško Radović u Sremčici.

Aleksa,Filip i Nikola došli su u OŠ Ivan Goran Kovačić da vide šta je uradjeno. Dočekala ih je nova svlačionica umesto one stare i oronule.

A >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << novi su i toaleti za prve i druge razrede na spratu kao i oni specijalno napravljeni za osobe sa posebnim potrebama jer je ova škola prva u Srbiji uključila u redovnu nastavu i tu decu. Posebne wc šolje, rukohvati kao i senzorski lavaboi olakšaće im korišćenje. Ukoliko je potrebna pomoć, tu je i panik taster.

U uredjenje škola opština Zvezdara do sada je uložžila milion evra."Inkluzivna nastava nas obavezuje kao lokalnu samoupravu da tehnički pripremimo uslove za tu decu i upravo iz tog razloga, po i put uradili smo u tri škole toalete za osobe sa invaliditetom, uradili smo pristupne rampe, i želja nam je da do proleća sve škole koje u ovom trenutku ne iskazuju potrebu dobiju toalete i pristupne rampe".

I dok majstori pripremaju zidove za krečenje, čistačice brišu nove, tek postavljene prozore i vrata. Decu će dočekati i uredjeni toaleti kao i nove elekro instalacije koje su bile neophodne za normalno praćenje nastave.

Čukarica je opština sa najvećim brojem osnovnih i srednjih škola. Ovog leta rade na uredjenju 7 osnovnih škola."Radi se o različitim vrstama radova, negde su unutrašnji radovi, negde su postavljanje ograde oko školskih objekata i radovi na spoljašnjosti objekta. Uglavnom zajednički za sve je da će sve biti završeno do 1. septembra i da će naši djaci Čukarički imati mnogo lepše okruženje".

Tokom ovog leta, opština Čukarica je za obnovu škola izdvojila 24 miliona dinara.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.